Jutalomeső Baranyi embereinek

Harmincmillió forintot osztott szét a polgármester a közvetlen munkatársai között.

2023. 02. 22. 6:54
null
20220822 Budapest A Ferencvárosi Önkormányzat rendkívüli ülése. fotó: Mirkó István (MI) Magyar Nemzet képen: Baranyi Krisztina polgármester Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Baranyi Krisztina a legutóbbi helyhatósági választás kampányában azt ígérte, hogy az általa vezetett ferencvárosi önkormányzat nem lesz politikai kifizetőhely. Ezzel szemben jóval nagyobbak az önkormányzatnál a személyi kiadások, mint a korábbi vezetésnél, a mi időnkben 

– mondta lapunknak Gyurákovics Andrea, a Fidesz–KDNP frakcióvezetője. Két év alatt harmincmillió forintot osztott ki Baranyi Krisztina a szűk klientúrájának – derül ki a ferencvárosi Fidesz által kikért adatokból. A szerkesztőségünkhöz eljutott dokumentumból kiderül: átlagosan évi egymillió forint jutalmat kaptak a polgármesteri kabinet tagjai, akiket évente kétszer jutalmazott a polgármester.

A harmincmillió forintot mindössze tizenkét munkatárs között osztottak szét, a jutalmazottak közül a legmagasabb összegeket a polgármester, az alpolgármester és beosztottjai kapták. Baranyi személyi titkára 2021-ben másfél millió forintot, míg 2022-ben közel kétmillió forint jutalmat kapott négy részletben.

A polgármester bőkezű volt még a kabinetvezetőjével is, ő pontosan ugyanannyi jutalmat kapott, mint a személyi titkár. Az alpolgármesteri főmunkatárs is kétmillió forint pluszjuttatást kapott, a többi alpolgármesteri referens, ügyintéző, illetve polgármesteri munkatárs néhány százezerrel kevesebbet.

Beszédes adat, hogy míg 2021-ben a legkisebb jutalom közel négyszázezer forint volt a ferencvárosi önkormányzatnál, 2022-ben mindenki  ötszázezer forint felett kapott jutalmat. Például Baranyi sajtófőnöke – Demszky Gábor egykori SZDSZ-es főpolgármester volt kommunikációs vezetője –, Czuk Dorottya 2021-ben 480 és hatszázezer forint jutalmat kapott, ám 2022-ben már kétszer 720 ezer forinttal jutalmazta meg a polgármester. Bónuszt kapott a kabinet irodai koordinátora mellett a környezetvédelmi és kulturális referens is, ők átlagosan majd kétmillió forintot tehettek zsebre jutalomként két év alatt.

Borítókép: A Ferencvárosi Önkormányzat rendkívüli ülésén Baranyi Krisztina polgármester (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.