Lemondásra kérik a kutyapárt elnökét

Kovács Gergely a legtöbbet hiányzó hegyvidéki képviselő, és ő az egyetlen, aki három egymást követő bizottsági ülésen nem vett részt.

2023. 02. 17. 16:49
KOVÁCS Gergely
Budapest, 2022. április 3. Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke, miután leadta szavazatát a Terézvárosi Gyermekkönyvtárban kialakított szavazókörben az országgyûlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson 2022. április 3-án. MTI/Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke, a Hegyvidéki Önkormányzat képviselője az elmúlt másfél évben mindössze egyetlenegyszer jelent meg a Hegyvidéki Önkormányzat oktatási bizottságának ülésén, amelynek tagja. Gidófalvy Dénes bizottsági elnök szerint olyan képviselőre van szükség a testületben, aki dolgozik. Ezért azt javasolja a hegyvidéki képviselő-testületnek, kérje fel Kovácsot, hogy 

vegye fontolóra a lemondását a bizottsági tagságról, és adja át a helyét olyan ellenzéki képviselőnek, aki hajlandó bejárni a munkahelyére.

Az önkormányzat szervezeti és működési szabályzata a bizottsági tagok számára kötelezővé teszi a bizottsági üléseken való részvételt. Ha a bizottság tagja három egymás utáni ülésen indokolatlanul nem jelenik meg, a bizottság elnökének javaslata alapján a képviselő-testület dönthet a bizottsági tagság megszüntetéséről.

Úgy tudjuk, Kovács Gergely a legtöbbet hiányzó hegyvidéki képviselő, és ő az egyetlen, aki három egymást követő bizottsági ülésen nem vett részt. A testület elnöke azonban eddig nem kezdeményezte a képviselő bizottsági tagságának megszüntetését. Gidófalvy Dénes most is Kovács belátására bízná, hogy lemondásával átadja-e a helyét olyan ellenzéki képviselőnek, aki dolgozik.

Az oktatási bizottság elnökének javaslatáról február 23-án dönt a hegyvidéki képviselő-testület.

Borítókép: Kovács Gergely, a Kétfarkú Kutya párt társelnöke, XII. kerületi önkormányzati képviselő (Fotó: Mohai Balázs/MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.