Letartóztatták az Erzsébet téri késelés gyanúsítottját

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte annak a 18 éves férfinak a letartóztatását, akit emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítanak – közölte a Fővárosi Törvényszék kedden az MTI-vel.

Forrás: MTI2023. 02. 21. 18:18
null
Budapest, 2021. január 7. Budapest legnagyobb szökõkútja, az Erzsébet téri Danubius-kút, mely átfogó felújításon esett át: köveit megtisztították, hiányzó részeit pótolták, és még a megkopott aranyozást is felfrissítették. A fõváros egyik legrégebbi, eredetileg 1883-ban a Kálvin téren felállított díszkútja a Kárpát-medence négy nagy folyóját jeleníti meg allegorikus alakok formájában. Legfölül a büszke férfialak Danubius, a Duna jelképe, alatta, a három nõi alak pedig a Tiszát, a Drávát és a Szávát jelképezi. A díszkutat Ybl Miklós tervezte, a szobrok alkotója Feszler Leó. MTVA/Bizományosi: Balaton József *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Balaton József
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megalapozott gyanú szerint a terhelt február 19-én éjjel két óra körül az Erzsébet téren szóváltásba keveredett a szintén 18 éves sértettel, akivel dulakodott is. Ezt követően a gyanúsított egy 10 centiméter pengehosszúságú késsel halántékon szúrta a férfit, aki életveszélyes sérülést szenvedett – írták.

Bizonyítottság esetén ez emberölés bűntette kísérletének megállapítására lehet alkalmas – állapították meg.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének, meghiúsításának veszélye miatt indítványozta a terhelt letartóztatását. A bíróság az indokok közül a szökés, elrejtőzés veszélyét nem találta megállapíthatónak.

Kiemelt társadalmi érdek azonban, hogy a hatóság a nyomozást a terhelt befolyásától mentesen folytassa le. A gyanúsított a bűncselekményt követően az egyik barátja lakására ment, ahol a nyomozó hatóság az elkövetés feltételezett eszközét a barát kabátzsebében találta meg – közölték.

 

A bíróság szerint alappal feltehető, hogy a terhelt kényszerintézkedés hiányában a bizonyítási eljárást – akár a tanúk befolyásolásával – veszélyeztetné.

 

A nyomozás állására és érdekeire figyelemmel a bíróság úgy határozott, hogy a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok a gyanúsított esetében kizárólag letartóztatással biztosíthatók – áll az indoklásban.

A végzés nem végleges − tette hozzá közleményében a törvényszék.

Borítókép: Illusztráció. A budapest-belvárosi Erzsébet tér (Fotó: MTVA/Bizományosi/Balaton József)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.