Már négy kutya dolgozik a Hunorral

Szintén a Hunor munkáját segíti a Budapesti Műszaki Egyetem három építészmérnök statikus szakértője.

2023. 02. 12. 9:32
null
Török-szíriai földrengés - Elindult a Hunor mentőszervezet csapata Törökországba Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Hunor hatodik napja Antakya-ban tartózkodó egységéhez még két magyar keresőkutyás csatlakozott, így most már négy profi keresőkutyával tudnak váltásban túlélők után kutatni – adta hírül ma reggel a katasztrófavédelem. Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője lapunknak is megküldött közleményében jelezte: szintén a Hunor munkáját segíti a Budapesti Műszaki Egyetem három építészmérnök statikus szakértője, aki részt vesz a csapat felderítési tevékenységében. Hármójuk feladata az épületek állékonyságát ellenőrizni és felmérni, illetve azt figyelni a mentés során, hogy a vizsgált rom mennyire stabil.

– A térségben folyamatosak az utórengések, a hétfői földrengés óta 3100 utórengés volt a. Az egyik, 4,6-os erősségű földmozgás a tegnapi mentőakciótól két kilométerre történt – hívta fel a figyelmet Mukics Dániel. 

A törökországi földrengések áldozatainak száma folyamatosan nő, ma reggelre meghaladta a 28 ezret. 

A magyar Hunor mentőcsapat az elsők között érkezett a katasztrófa sújtotta térségbe, hogy a mentésben részt vegyen. 

Borítókép: Bevetésre indul a Hunor. Fotó: Kovács Tamás/MTI

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.