Minta a magyar modell

Európa után immár az egyesült államokbeli Floridában is magyar mintára korlátozzák az LMBTQ-propagandát az iskolákban, sőt felülvizsgálnak minden olyan könyvet, amely sértő vagy pornográf elemeket tartalmazhat. Szintén a magyar modellnek megfelelően javasolják Spanyolországban a magzat szívhangjának meghallgatását, ezzel is hangsúlyozva a gyermekek élethez való jogát.

2023. 02. 11. 6:50
null
US-LIFESTYLE-GAY PRIDE PARADE Fotó: TIMOTHY A. CLARY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar mintára száműzik az LMBTQ-propagandát és fellépnek az iskolások érzékenyítése ellen Floridában. Az amerikai Vice portál beszámolója szerint

 a floridai oktatási minisztérium egy, az egész államra kiterjedő irányelvet vezetett be, amelynek értelmében a kiskorúakra károsnak minősül minden olyan könyvtári könyv, amely sértő, kéjes, szégyenteljes vagy morbid tartalmat érint, továbbá nem tartalmaz a gyermekek számra komoly irodalmi, művészeti, politikai vagy tudományos értéket.

Éppen ezért minden könyvet érvényes oktatási médiaszakértői tanúsítvánnyal rendelkező személyek fognak átvizsgálni, a kiadványokat pedig addig le kell takarni vagy el kell távolítani a polcokról. 

Az említett rendelkezés nem az első, amelyet a magyar törvények inspiráltak. 

Ron DeSantis floridai republikánus kormányzó ugyanis – a magyar gyermekvédelmi törvényhez hasonlóan – azt is elrendelte, hogy a harmadik osztályosnál fiatalabb, de egyes esetekben akár gimnazista diákoknak is tilos LMBTQ-témákkal találkozniuk az állami iskolákban. 

Mint kiderült, a floridai törvény kilenc hónappal a magyar rendelkezések után lépett életbe, sőt Ron DeSantis sajtószóvivője szerint amikor a floridai törvényt írták, a magyart vették alapul. Érdemes megjegyezni, hogy bár az LMBTQ-propaganda iskolai korlátozása után Ron DeSantist azzal támadták, hogy Orbán Viktor kottájából játszik, a floridai kormányzó mégsem veszített a népszerűségéből. 

A republikánus politikus a novemberi választáson másfél millióval több voksot kapott, mint demokrata kihívója, így 4,6 millió szavazattal választották újra Florida kormányzójának. DeSantis a győzelmét egyébként a woke-ideológia vereségeként értékelte, majd kijelentette: soha nem fog behódolni a „woke-csőcseléknek”. (A woke, magyarul újraébredés baloldali ideológusai az amerikai történelmet igyekeznek radikálisan újraértelmezni.)

A magyar gyermekvédelmi törvény hatályba lépése után egyébként Romániában is lépéseket tettek a szexuális propaganda megakadályozására. 

Zakariás Zoltán, az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) parlamenti képviselője akkor kiemelte: nem akarják, hogy a különböző civil szervezetek LMBTQ-aktivistái bevigyék a propagandát az iskolákba, ezért magyar mintára kezdeményezték a módosítást. A román parlament végül 2022 júniusában elfogadta a törvényt, amelynek értelmében a nyolcadik osztálytól és csak a szülők beleegyezésével vehetnek csak részt az iskolások a felvilágosító órákon. Mint Vladimir Ionaș román szociológus, politikai elemző tájékoztatásából korábban kiderült: Orbán Viktor miniszterelnök álláspontját, miszerint a gyermekek szexuális neveléséről kizárólag a szülő dönthet, a román társadalom egy tekintélyes része osztja. 

Szintén magyar mintára terjesztette be az abortusztörvényt kiegészítő törvényjavaslatát a spanyol Vox is. A jobboldali párt azt javasolta, hogy Kasztíliában és Leónban az abortusz előtt ajánlják fel a nőknek a 4D-ultrahangos vizsgálatot és a a terhesség hatodik és kilencedik hetei között a szívverés meghallgatását, ezzel is hangsúlyozva a magzatok élethez való jogát. 

Juan García-Gallardo, a párt kasztíliai és leóni régiójának alelnöke a kritikus hangokra reagálva hazánkat is védelmébe vette, mondván: Magyarország egy olyan ország, amely az Európai Unió tagja, amelyik fejlődik, ahol a gazdaság mellett növekednek a termékenységi mutatók, amelynek erős ipara van és ahol tiszteletben tartják az emberek jogait. „Magyarország nekem igenis példa” – szögezte le.

Borítókép: illusztráció (Fotó: AFP/Timothy A. Clary)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.