Óvodásokat szállító busz előtt büntetőfékezett egy férfi Szentendrén

Vádemelést javasolnak a szentendrei rendőrök egy 51 éves férfi ellen, aki a gyanú szerint tavaly áprilisban kisteherautójával büntetőfékezett egy óvodásokat szállító busz előtt Szentendrén. Az ütközés elkerülhetetlen volt.

MAGYAR NEMZET
Forrás: Police2023. 02. 22. 19:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A balesetben egy kisteherautó Budapest felé a 11-es útra akart jobbra kanyarodni a Szentendre, Dobogókői útról. Egy autóbusz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe. A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött. Mindkét jármű megrongálódott, a kár több százezer forint volt – írja a Police.hu.

Az autóbuszon negyven gyermek – húsz kislány és húsz kisfiú – utazott öt óvónő kíséretében.

 A szentendrei óvodások kirándulni indultak. A három és hat év közötti gyerekeknek és vigyázóiknak nem esett bajuk, mindnyájan használták a biztonsági övet. Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű Gyermekszállítás jelzés figyelmeztetett.

Sértődésből büntetőfékezett, bevonták a férfi jogosítványát

A kisteherautó 51 éves, pilisvörösvári vezetője először nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett. Később részletes beismerő vallomást tett, a terhére rótt bűncselekményt beismerte. 

A Police.hu információi alapján a férfi védekezésében elmondta, 

zokon vette, hogy a buszsofőr nem engedte besorolni, viselkedését nem tartotta igazságosnak, mert szerinte nem volt segítő a magatartása. Ideges lett, besorolt a busz elé és folyamatosan lassította, fékezte a tehergépkocsiját, aminek következtében a két jármű összeütközött. Tettét azóta megbánta.

Az igazságügyi elmeorvos-szakértő véleménye szerint az 51 éves férfi alkalmatlan arra, hogy közúton bármilyen gépjárművet vezessen, érvényes gépjárművezetői jogosítványa legyen. Legkorábban három év múlva lehet vezetői alkalmasságát értékelni, és eldönteni, vezethet-e. Vezetői engedélyét visszavonták.

A szentendrei rendőrkapitányság az 51 éves férfi ellen a közúti veszélyeztetés bűntettének, valamint két rendbeli rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

Borítókép: Óvodásokat szállító busz előtt büntetőfékezett egy férfi Szentendrén (Forrás: Police.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.