időjárás 7°C Hajnalka 2023. március 27.
logo

Soros György hálózatához vezet a dollárbaloldal ügye

MAGYAR NEMZET
2023.02.01. 13:56 2023.02.01. 14:06
Soros György hálózatához vezet a dollárbaloldal ügye

A Fidesz szerint egyre több jel mutat arra, hogy Soros György hálózata áll a baloldal kampánytámogatási ügye mögött – erről a Fidesz kommunikációs igazgatója beszélt szerdai videónyilatkozatában.

– A dollárbaloldal továbbra is hallgatásba burkolózik a négymilliárdos külföldi támogatásról, a kép viszont egyre inkább tisztul, és egyre több jel mutat arra, hogy a teljes négymilliárd forintos támogatás mögött Soros György hálózata áll – mondta Hollik István az MTI-nek elküldött videónyilatkozatában.

Hozzátette, hogy kedden az MSZP egykori kommunikációs igazgatója a Szabad Európa Rádió online felületén megjelent cikkében „elkotyogta”, hogy a négymilliárd forintos támogatás mögött Soros György hálózata állhat. 

Emellett szerdai sajtóhírekből az is kiderült, hogy pár nappal az első külföldi utalás megérkezése előtt, 2022. február 18. és 20. között egyszerre tartózkodott Münchenben a Soros-hálózat egyik vezetője, Soros György fia, Karácsony Gergely főpolgármester és főtanácsadója, Korányi Dávid, az Action for Democracy alapítvány vezetője, aki az egész pénz terítését intézte.

A titkosszolgálatok által nyilvánosságra hozott anyagokból tudható, hogy a találkozó után négy nappal meg is érkezett az első utalás az Action for Demokracy-nak, ahonnan továbbgurították a dollárokat a baloldalnak – mondta Hollik István.

A Fidesz kommunikációs vezetője arra szólította fel a főpolgármestert: mondja el, hogy a négymilliárd forintos támogatás mögött valójában ki áll.

Hozzátette: bár Korányi Dávid korábban azt állította, hogy a támogatás külföldön élő magyarok mikroadományaiból származik, mára nyilvánvalóvá vált, hogy ez az állítás nem igaz.

Hollik István az ügyet az elmúlt harminc év legdurvább, legbrutálisabb külföldi befolyásolási kísérletének nevezte, és kiállt amellett, hogy a magyar embereknek joguk van tudni a válaszokat.

Borítókép: Korányi Dávid és Karácsony Gergely (Forrás: Facebook)

Dollárbaloldal

Budai Lóránt tagadta, hogy köze lenne a dollárbaloldalhoz + videó

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.