időjárás 27°C Vencel 2023. szeptember 28.
logo

Szexuális nevelés és gyermekvédelem témájú konferenciát tartanak a CEU-n

Magyar Nemzet
Forrás: Tűzfalcsoport
2023.02.21. 11:44 2023.02.21. 12:22
Szexuális nevelés és gyermekvédelem témájú konferenciát tartanak a CEU-n

Sokan követelik a törvények szigorítását a diákjával szexuális kapcsolatot létesítő pedagógiai asszisztens botránya miatt. Éppen ezért furcsa az állítólag elüldözött, ám Budapesten továbbra is működő CEU 2023. február 27-ére meghirdetett rendezvényének időzítése és címe: „Hagyják békén a gyerekeinket” – Gyermekvédelem, szexuális nevelés, LMBT+ jogok és genderellenes politika Magyarországon – tájékoztat a Tűzfalcsoport.

Az esemény leírásában a következő áll:

„A nők, a gyermekek és az LMBT+ emberek szexualitásának ellenőrzése a különböző politikai rendszerekben az állami hatalom gyakorlásának része volt. Magyarországon a 2010-ben kezdődött autokratizálódási folyamatot a genderellenes retorika, valamint genderellenes politikai és jogalkotási intézkedések végrehajtása kísérte. 2019-ben az LMBT+ emberek és az érdekvédelmi szervezetek a kormányzati propaganda célpontjává váltak, amely az LMBT+ embereket »ellenségként« jelölte ki, akiktől a gyermekeket meg kell védeni. Ez a fejezet az autokratizálódás és a szélsőjobboldali populizmus, a genderellenes mozgalmak, a gyermekkori szexualitás és az oktatáspolitika metszéspontjait igyekszik feltárni azzal a céllal, hogy feltérképezze, hogyan alkalmazza a genderellenes politikát egy egyre tekintélyelvűbb politikai vezetés a gyermekek és fiatalok szexualitásának ellenőrzésére és szabályozására tett kísérletében Magyarországon. A fejezet amellett érvel, hogy a gyermekek és a »védendő ártatlan gyermek« fogalma központi szerepet játszik a genderellenes retorika működésében, annak helyreállító ideológiai projektjében. A homo- és transzfób iskolai tantervek, törvények, a kormányzati politikusok nyilvános kommunikációjának és a sajtónyilatkozatoknak a közelmúltbeli példáit tárgyalja, hogy bemutassa, hogyan működik a gyermekek és fiatalok szexualitása feletti ellenőrzés gyakorlása az oktatási tartalmakon, a gyermekkorról és a szexualitásról szóló kormányzati kommunikáción, valamint a gyermekek/fiatalok szexualitással kapcsolatos információkhoz való hozzáférésének korlátozásán keresztül.”

A fentiek alapján úgy tűnik, 

az LMBTQ-kurzus képviselői szerint a gyermeki ártatlanság védelme genderellenes támadás. 

Továbbá úgy gondolják, hogy teljesen rendben van, ha egészen kicsi kortól idegen emberek – nem a szülők – magyarázzák el a szexualitás bonyolult kérdéseit – írja a Tűzfalcsoport. Vajon elgondolkodtak már azon, hogy békén hagyják a gyermekeket ezzel a témával? Mitől lenne normális dolog, hogy 18 év alattiaknak a százféle genderről meg olyan szexuális orientációkról (alloszexuális, demiszexuális stb.) beszéljen, amelyekről talán még a gyerekek szülei sem hallottak?

A teljes cikk Gyerekek szexualitásáról konferenciáznak a CEU-n a Bite-ügy közepette címmel a Tűzfalcsoport oldalán olvasható.

Borítókép: a Central European University (CEU) – épülete Budapesten, az V. kerületi Nádor utcában (Fotó: MTVA/Balaton József)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.