Tállai András: Megvédte a nyugdíjak vásárlóértékét a kormány

Idén januárban 15 százalékos nyugdíjemelést adtak, februárban pedig kifizették a teljes 13. havi nyugdíjat – idézte fel az államtitkár.

2023. 02. 28. 10:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idős emberek megsínylik a magas inflációt, az Orbán-kormány a saját törvényeit kijátszva az előírt nyugdíjemelést sem adja meg – állította Gy. Németh Erzsébet (DK) napirend előtt. Szerinte a nyugdíjasok a 22 ezer forintos nyugdíjprémiumból csak 10 ezret kaptak meg. Hozzátette, árnyékkormányuk negyedévente emelné a nyugdíjakat, amiről egyeztettek a nyugdíjas szervezetek vezetőivel, javaslataikat velük egyetértésben fogalmazták meg. Mint mondta, egyszeri 100 ezer forintos támogatást akarnak kifizettetni a negyedéves nyugdíjemelésen felül. Azt is javasolták, hogy a bankautomatákból ingyenesen havonta kivehető készpénzösszeget 150 ezerről 200 ezer forintra emeljék meg. Felidézte, hogy 2002 és 2010 között hét évig adott a baloldali kormány tizenharmadik havi nyugdíjat, amíg a Fidesz-kormány tíz éven keresztül ezt nem tette meg.

A Fidesz az elmúlt 12 évben megvédte a nyugdíjak vásárlóértékét még akkor is, amikor a baloldal egy működésképtelen gazdaságot adott át – válaszolta Tállai András államtitkár. 

Emlékeztetett, hogy Gyurcsány Ferenc kormánya nem ismerte fel a válságot, és az IMF-et hívta segítségül, ami miatt csökkent a gazdaság, és a baloldal elvett az emberektől. Hangsúlyozta, az Orbán-kormány már 2011-ben biztosította a nyugdíjak vásárlóértékét. Az államtitkár felidézte, hogy jött a Covid-járvány, a gazdasági válság, a szankciós infláció, ezek pedig nehéz helyzetbe hozták a lakosságot, de a kormány nem elvett a nyugdíjas társadalomtól, hanem megőrizték az időskori juttatás vásárlóértékét. 

Kiemelte, hogy idén januárban 15 százalékos nyugdíjemelést adtak, amihez februárban még hozzátették a teljes tizenharmadik havi nyugdíjat. 

Végül hazugságnak nevezte azt az állítást, hogy a Fidesz-kormány nem tiszteli a nyugdíjasok életen át végzett munkáját.

Borítókép: Tállai András (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.