Végre fellélegezhetünk az ország legnagyobb részén

A megélénkülő szél miatt ráadásul még tovább javul majd a helyzet.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 14. 11:56
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ország nagy részén javult a levegő minősége – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK). 

Ráadásul az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden megélénkül, helyenként megerősödik az északi szél, így további javulás várható a levegő minőségben.

Az NNK a szálló por koncentrációját is mérte, rámutatva, hogy továbbra is veszélyes a levegő minősége a Sajó völgyében Putnokon és Sajószentpéteren, valamint Nyíregyházán és Békéscsabán.

Az időkép frissített pollentérképe (Forrás: Időkép.hu)

Négy olyan települést neveztek meg, ahol egészségtelennek minősítették a levegőt, köztük Kazincbarcikát, Miskolcot, Kecskemétet és Ajkát. 

Nyolc településen pedig, így Mosonmagyaróváron, Tatabányán, Dunaújvárosban, Százhalombattán, Tökölön, Szegeden, Egerben és Debrecenben a levegő kifogásolt minőségű a mérőállomások adatai szerint.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pixabay)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.