Videón a tolvajok, akik félmillió forint értékben lopták ki a ruhákat a Corvin Plazából

Tetten érték és elfogták a józsefvárosi nyomozók azt a két férfit, akik a gyanú szerint zsákszámra lopták ki a ruhákat egy VIII. kerületi plázából.

Magyar Nemzet
Forrás: Police.hu2023. 02. 06. 14:56
null
Budapest, 2021. október 16. Garantiqa Hitelgarancia Zrt. és a Cordia lakóingatlanfejlesztõ iroda cégtáblái a Corvin Plaza bevásárlóközpont épületének oldalán, Kisfaludy utcában a Corvin-negyedben, a fõváros VIII., vagy más néven Józsefváros kerületének egyik negyedében, amely a Fõvárosi Közgyûlés városrészeket rendezõ 2012. december 12-i rendeletével jött létre. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lopás miatt folytat eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság két budapesti férfi ellen, akik a gyanú szerint 2023. február 4-én éjfél után közel

félmillió forint értékű ruhaneműt tulajdonítottak el a Corvin egyik ruhaüzletéből.

A rendőrség adatai szerint L. András, a bolt vagyonőreként két zsákot pakolt tele különféle ruhadarabokkal, majd azokat az üzlethez érkező D. Róbertnek átadta. A két zsákkal távozó férfit a nyomozók a plázából kilépve elfogták, így a lopási kár a ruhák lefoglalásával megtérült – írja a Police.hu.

Tíz perccel később L. Andrást is elfogták az üzletben, majd mind a két férfit a kerületi kapitányságra állították elő.

A nyomozás szerint L. András már 2023. január 9. és február 2. között is többször tulajdonított el a divatüzlet árujából hasonló módszerrel, amellyel több mint négymillió forint kárt okozott.

A két férfit a nyomozók lopás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, valamint őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Az 58 éves L. András a bűncselekmény elkövetését csak részben ismerte el, a gyanúsítás miatt panasszal élt. Elmondása szerint korábban ilyen bűncselekményt nem követett el, ám az otthonában tartott kutatás során több zsák ruhát találtak az üzlet címkéjével ellátva. Az 53 éves D. Róbert nem tett vallomást.​

Borítókép: A Corvin Plaza bevásárlóközpont a Józsefváros egyik negyedében (Fotó: MTVA/Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.