Zsarolta a kamara az orvosokat?

Feljelentéskiegészítés keretében vizsgálja a történteket a rendőrség.

Forrás: Police.hu2023. 02. 28. 14:23
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egészségügyi átalakítás részeként tervezett új orvosügyeleti rendszer bevezetése több vármegyében folyamatban van, ugyanakkor nem mindenki tetszését nyerte el, és ennek a jogszerűség keretein túlmutató stílusban és tartalommal adtak hangot – írta meg a Police.hu portál.

 

Mint közölték, a fentiekkel kapcsolatban több orvos is kapott olyan üzeneteket, amelyek a hivatásuk gyakorlásával összefüggésben próbálják – akár fenyegetéssel – befolyásolni döntésüket, a kérdéssel kapcsolatos véleményüket.

 

Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda feljelentéskiegészítés keretében folytat vizsgálatot arra vonatkozólag, hogy történt-e bűncselekmény – olvasható a portálon.

Ahogy arról lapunk beszámolt, a Belügyminisztérium egy törvényjavaslatot terjesztett elő az egészségügyben működő szakmai kamarákról szóló törvény módosításáról, sürgős tárgyalást kérve az Országgyűléstől. Mindezt azért kezdeményezték, mert a Magyar Orvosi Kamara (MOK) megítélésük alapján veszélyezteti a biztonságos egészségügyi ellátáshoz való alkotmányos alapjogot.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.