Április 1-jén kezdődnek az IQ-napok

A magyarok legintelligensebb két százalékát tömörítő Mensa HungarIQa Egyesület március 20-án ünnepli harmincadik születésnapját. A szervezet a jeles évforduló alkalmából országos rendezvénysorozattal, IQ-napokkal és tesztírási lehetőségekkel népszerűsíti az intelligenciát és a problémamegoldó gondolkodás fontosságát.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI OS2023. 03. 20. 9:10
Mensa HungarIQa embléma Forrás: Mensa HungarIQa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt harminc évben a Mensa HungarIQa számos kezdeményezéssel, programmal hívta fel a figyelmet az intelligencia fontosságára. Az RTL Klubbal együttműködésben 2003-ban és 2005-ben IQ – Az ország tesztje címmel egész estés televíziós intelligenciatesztet szerveztek.

A Mensa-futballválogatott 2005-ben világbajnoki címet nyert, amelyet azóta többször is megvédett. 

A 2010-es években érettségizők és felsőoktatási hallgatók tízezrei mérhették fel intelligenciájukat a Diákhitel Központtal közösen szervezett Nagy diák IQ-teszten. 2015-től pedig a magyar Balanyi Bibiána volt az angliai székhelyű Mensa International elnöke négy évig.

A Mensa egy csaknem 145 ezer tagot számláló nemzetközi egyesület. Célja összefogni a magas intelligenciájú embereket: 

egyetlen tagsági kritériuma az emberek két százalékára jellemző intelligenciaszint elérése. 

Magyarországi szervezete az 1993. március 20-án alapított, idén jubiláló Mensa HungarIQa. Az évfordulót országos, nyilvános rendezvénysorozattal ünneplik meg: az IQ-napok első állomása Székesfehérvár lesz április 1-jén – olvasható a szervezet közleményében.

Borítókép: A Mensa HungarIQa emblémája (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.