Egy hét alatt tizenegyen haltak meg koronavírusban, három helyen nő a víruskoncentráció

Stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ szerdán a honlapján.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 08. 12:04
BALOGH Zoltán
Budapest, 2021. április 15. Védõfelszerelést viselõ ápoló a koronavírussal fertõzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon a Szent László Kórházban 2021. április 12-én. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kilencedik héten a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja országos átlagban stagnálást mutat – írja a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK). Bár a vizsgált városok zömét stagnáló tendencia jellemzi, de 

emelkedés figyelhető meg Egerben, Székesfehérváron és Szekszárdon, 

míg enyhe csökkenés egyedül Kecskeméten tapasztalható. A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Kecskemét esetében a „mérsékelt”, míg a többi vizsgált városban az „emelkedett” tartományba esik.

A Koronavírus Sajtóközpont reggel arról adott tájékoztatást, hogy a beoltottak száma 6,422 millió, az új fertőzötteké 878, és a múlt héten elhunyt 11 beteg. Pontosan 6 209 406-an a második, 3 905 026-an a harmadik, 424 655-en pedig már a negyedik oltásukat is megkapták. 

Kifejtették, hogy az előző héten 878 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2 196 804-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma.
A múlt héten meghalt 11, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 48 762-re emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 2 143 788, az aktív fertőzöttek száma pedig 4254-re nőtt.

Tudatták azt is, hogy jelenleg 395 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 14-en vannak lélegeztetőgépen.

A közlemény szerint Magyarországon a járvány jelenleg mérsékelten zajlik, ami köszönhető a magas átoltottságnak is. A vírus továbbra is az oltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik. Megjegyezték, hogy a megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.