Ennyi volt, most nagyon rosszul járhatnak a szabálytalankodó taxisok

Akár ki is tilthatják őket.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 29. 13:23
null
Budapest, 2023. február 5. Különbözõ vállakozásokhoz tartozó taxik várakoznak utasokra a Keleti pályaudvar Kerepesi út felõli parkolójában. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén dönt arról a javaslatról, ami alapján a jövőben fél évre kitilthatók lesznek a budai Várból a szabálytalankodó taxisok – mondta el V. Naszályi Márta I. kerületi polgármester a közgyűlés ülése előtti sajtótájékoztatóján.

A politikus közölte, a Várban évek óta problémát jelentenek a „hiénataxisok”, akik tilosban parkolnak, és – elsősorban a külföldi turistákat – eltúlzott árakon szállítják. Hozzátette: egyeztetést hívott össze a taxiszervezetek képviselőivel, a fővárosi önkormányzattal, a BKK-val, és ennek nyomán kezdeményezték a parkolási rendelet módosítását, amelyről szerdán dönthet a közgyűlés.

Beszélt arról is, hogy a módosítás nyomán a szabályokat megszegő taxisokat fél évre kitilthatják a Vár területéről. Az ellenőrzést a Budavári Önkormányzat közterület-felügyelete és parkolási társasága végzi majd.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Jászai Csaba )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.