Fegyverrel fenyegettek meg egy budapesti taxist, drasztikusan nőtt a támadások száma

Nem akartak fizetni az utasok.

Magyar Nemzet
Forrás: Blikk2023. 03. 19. 19:40
null
Budapest, 2018. január 9. Taxi gépkocsik sora vár utasra a Keleti pályaudvar érkezési oldalánál. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fizetés helyett inkább fegyvert rántott egy utas, majd felszólította a sofőrt, hogy hajtson a városon kívülre. 

„Egy átlagember nem biztos, hogy megbirkózott volna ezzel” – fogalmazott Mecenzóf Sándor, aki arról is beszámolt, hogy az utasai ittasak voltak, majd amikor megérkezett a címre és fizetniük kellett volna, az egyikük, aki az anyósülésen utazott,  inkább pisztolyt rántott és utasította, hogy induljon el. Mindez meg is történt, mígnem a taxis újabb utasítást kapott. 

A fegyveres férfi azt akarta, hogy a sofőr menjen a városon kívülre. A sofőr el is indította újra a motort, majd úgy döntött, inkább visszaviszi a kért címre az utasokat, ahol azt mondta, itt az út vége, és nem hajlandó tovább szállítani őket. A két férfi kiszállt az autóból, majd mindenki épségben folytatta az életét. Az esetről Mecenzóf Sándor a Blikknek számolt be. 

A lap arról is ír, hogy az elmúlt hónapokban drasztikusan nőtt a sofőröket ért támadások száma. Tavaly januárban mindössze egy ilyen esetet regisztráltak, míg 2023 első hónapjában hat bűncselekmény is történt, ami azt jelenti, hogy hatszorosára nőtt az ilyen esetek száma. Megjegyzik, hogy volt példa rablási kísérletre is, de a legjellemzőbb inkább az, hogy egy-egy fizetni nem akaró utas válik agresszívvá. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Jászai Csaba )

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.