A mai naptól drágább a taxizás Budapesten

Tíz százalékkal nőttek a fővárosi taxis tarifák, a taxisok azonban nem teljesen voltak ezzel megelégedve.

Munkatársunktól
Forrás: MTI, Infostart2023. 03. 06. 7:55
null
Budapest, 2023. február 5. Különbözõ vállakozásokhoz tartozó taxik várakoznak utasokra a Keleti pályaudvar Kerepesi út felõli parkolójában. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Az alapdíj a korábbi 1000-ről 1100 forintra, a kilométerdíj 400-ról 440-re, a percdíj pedig 100 forintról 110 forintra nőtt.

 

A Fővárosi Közgyűlés január 25-én módosította a taxirendeletet, amit azzal indokoltak, hogy a taxisoknak érezhető költségemelkedéssel jár az üzemanyagok ársapkájának – 2022 december eleji – eltörlése.

 

Ugyanakkor a díjemelésről már januárban tárgyalásokat kezdeményeztek a taxisok, amit végül figyelmen kívül hagyott a fővárosi vezetés.

 

– A tízszázalékos általános áremelésben a múlt év decemberi egyeztetést követően állapodtak meg, de egy hónap elteltével, januárban ismét tárgyalóasztalhoz ültek a taxisok, amikor az inflációs számok megint egészen mást mutattak – fogalmazott Metál Zoltán, az Országos Taxisszövetség elnöke. Hozzátette, hogy a költségek emelkedését mindenki megtapasztalta, ezért január 12-én a taxisok korrigálták a korábbi szakmai javaslatukat a főváros kijelölt vezetőivel együtt, ami már 17-18 százalékos emelést jelentett.

A taxisok arra kérték a fővárosi testületet, hogy gondolják át a döntést. Végül a kért emelésre nemleges válasz érkezett.

Borítókép: taxik várakoznak utasokra a Keleti pályaudvar Kerepesi út felőli parkolójában (Fotó: MTVA/Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.