Hősnek nevezték a Keleti pályaudvarnál meghalt taxist a szemtanúk

Rosszul lett és meghalt egy budapesti taxis a Keleti pályaudvar közelében kedden. A 48 éves férfi utolsó pillanatairól több szemtanú is mesélt egy bulvárlapnak.

MAGYAR NEMZET
Forrás: Borsonline2023. 01. 26. 9:19
null
Budapest, 2022. augusztus 13. Az Országos Mentõszolgálat esetkocsija és egy rendõrautó parkol a fõváros IX. kerületében, a Ferenc körút egyik háza elõtt. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László

Rosszul lett és meghalt egy budapesti taxis a Keleti pályaudvar közelében kedden. A 48 éves férfi utolsó pillanatairól több szemtanú is mesélt egy bulvárlapnak.

Minden erejükkel próbálták újraéleszteni a mentősök a taxist, akinek a halálát szívinfarktus okozhatta. A tragédia idején a sofőrnek még volt annyi lélekjelenléte, hogy az autót félrekormányozza a forgalmas pályaudvar környékén – írja a Bors.

A lapnak szemtanúk meséltek az esetről. Többen is hősnek tartják az elhunyt férfit. 

Amikor rosszul lett, még kitolta üresbe a váltót és kikormányozta a kocsit. Lehet, hogy ezzel életeket mentett meg. Egy hős volt az a férfi, ismeretlenül is minden tiszteletem

– mondta az egyik szemtanú, aki hallotta, hogy a kocsi üresben járt.

Az elhunyt férfi egyik ismerőse is nyilatkozott a lapnak, amelyből kiderült, hogy a taxisként dolgozó István már közel harminc éve dolgozott szeretett szakmájában. Hozzátette, hogy igazságtalannak és tragikusnak tartja, hogy az ismerőse ilyen korán, 48 évesen hunyt el. Elmondása szerint István remek ember volt, aki mindent megadott volna a családjának.  

Megérdemelte volna, hogy lássa felnőni a gyerekét, aki még tízéves sincs. Ez abból is látszik, hogy utolsó gondolata is az volt, hogy a kocsiját félrekormányozza. Minden tiszteletem az övé 

– tette hozzá a lapnak nyilatkozó ismerős.

Ahogy korábban a Magyar Nemzet is megírta, tragédia történt a Keleti pályaudvarnál, ahová legalább tíz rendőrautó érkezett kedd délelőtt nem sokkal fél 12 után.
A taxis feltehetően infarktust kapott, vezetés közben lett rosszul. Az utolsó perceiben még félre tudott állni az autójával, a kiérkező mentők azonban már nem tudták megmenteni az életét.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTVA/Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.