időjárás 21°C Gábor , Karina 2023. március 24.
logo

Orbán Viktor: Véget ért az EU-csúcs, a közép-európai országok megállapodtak + videó

Hősnek nevezték a Keleti pályaudvarnál meghalt taxist a szemtanúk

MAGYAR NEMZET
Forrás: Borsonline
2023.01.26. 09:19 2023.01.26. 11:34
Hősnek nevezték a Keleti pályaudvarnál meghalt taxist a szemtanúk

Rosszul lett és meghalt egy budapesti taxis a Keleti pályaudvar közelében kedden. A 48 éves férfi utolsó pillanatairól több szemtanú is mesélt egy bulvárlapnak.

Minden erejükkel próbálták újraéleszteni a mentősök a taxist, akinek a halálát szívinfarktus okozhatta. A tragédia idején a sofőrnek még volt annyi lélekjelenléte, hogy az autót félrekormányozza a forgalmas pályaudvar környékén – írja a Bors.

A lapnak szemtanúk meséltek az esetről. Többen is hősnek tartják az elhunyt férfit. 

Amikor rosszul lett, még kitolta üresbe a váltót és kikormányozta a kocsit. Lehet, hogy ezzel életeket mentett meg. Egy hős volt az a férfi, ismeretlenül is minden tiszteletem

– mondta az egyik szemtanú, aki hallotta, hogy a kocsi üresben járt.

Az elhunyt férfi egyik ismerőse is nyilatkozott a lapnak, amelyből kiderült, hogy a taxisként dolgozó István már közel harminc éve dolgozott szeretett szakmájában. Hozzátette, hogy igazságtalannak és tragikusnak tartja, hogy az ismerőse ilyen korán, 48 évesen hunyt el. Elmondása szerint István remek ember volt, aki mindent megadott volna a családjának.  

Megérdemelte volna, hogy lássa felnőni a gyerekét, aki még tízéves sincs. Ez abból is látszik, hogy utolsó gondolata is az volt, hogy a kocsiját félrekormányozza. Minden tiszteletem az övé 

– tette hozzá a lapnak nyilatkozó ismerős.

Ahogy korábban a Magyar Nemzet is megírta, tragédia történt a Keleti pályaudvarnál, ahová legalább tíz rendőrautó érkezett kedd délelőtt nem sokkal fél 12 után.
A taxis feltehetően infarktust kapott, vezetés közben lett rosszul. Az utolsó perceiben még félre tudott állni az autójával, a kiérkező mentők azonban már nem tudták megmenteni az életét.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTVA/Róka László)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.