Gengszternek nevezte hazánkat az egyik svéd napilap

Úgy időzítették a cikk megjelenését, hogy pont a svéd NATO-csatlakozásról szóló magyar tárgyalások előtt lásson napvilágot.

Munkatársunktól
2023. 03. 07. 14:51
Swedish Party Leaders Begin To Form New Government
Andreas Norlén
STOCKHOLM, SWEDEN - SEPTEMBER 19: Andreas Norlén, speaker of the parliament, after a meeting with the swedish party leaders to begin the process of forming a new government after the general election on September 19, 2022 in Stockholm, Sweden. (Photo by Nils Petter Nilsson/Getty Images) Fotó: Nils Petter Nilsson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gengszterek, akik tiszteletet próbálnak követelni, ahelyett, hogy jogosan kiérdemelnék

– jellemezte Magyarországot az Aftonbladet svéd napilap az északi ország NATO-csatlakozásról szóló, hazánkkal folytatott tárgyalások előtt az Index beszámolója szerint.

A svéd portál arról számolt be, hogy hétfőn megérkezett Svédországba a magyar delegáció a svédek NATO-csatlakozásáról tartott tárgyalások miatt. A lap szerint fennáll annak a veszélye, hogy a házelnök ugyanazt a „baklövést” követi el, mint Ulf Kristersson miniszterelnök és Tobias Billström külügyminiszter Törökországgal kapcsolatban.

A svéd portál szerint az „eredményes politikájuk” csak arra ösztönözte Recep Tayyip Erdogan török elnököt, hogy még többet követeljen Svédországtól. 

Most a Svéd Demokraták (SD) azok, akik szívélyesen fogadják a magyar delegációt. Magyarországot az SD gyakran emlegeti úttörő országként, és nem nehéz elképzelni, hogy a párt képviselői gúnyolódnak azon, hogy Svédország kénytelen tiszteletet mutatni a liberális demokrácia ellenfeleinek. Nem szép látvány.

– értékelt az Aftonbladet.

Borítókép: Andreas Norlén, a svéd parlament elnöke (Fotó: Nils Petter Nilsson/Getty Images Hungary)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.