Elindult Stockholmba a magyar delegáció

„Nekünk Magyarország az első! Több tiszteletet a tényeknek, több tiszteletet Magyarországnak!”

Munkatársunktól
Forrás: Vaol.hu2023. 03. 06. 23:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, magyar ténymegállapító delegáció keresi fel két Skandináv állam fővárosát, hogy a svéd, illetve a finn NATO-csatlakozás kapcsán tájékozódjanak a két országban. 

Kedden Stockholmban, Andreas Norlén svéd házelnökkel és további parlamenti politikusokkal tárgyalnak, szerdán pedig Helsinkiben folytat majd megbeszélést a finn külügyi bizottság elnökével a magyar küldöttség. 

Az Országgyűlés alelnöke, Hende Csaba hétfő este már a repülőtérről posztolt közösségi oldalára, ahol Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke, valamint Győri Enikő, és Schaller-Baross Ernő EP-képviselők társaságában látható a fotón – írta a Vaol.hu.

„21.15-kor indulunk Stockholmba, majd holnap este Helsinkibe. Nekünk Magyarország az első! Több tiszteletet a tényeknek, több tiszteletet Magyarországnak!” – írta hétfő esti Facebook-bejegyzésében Hende Csaba.

A magyar küldöttség azért utazik Stockholmba és Helsinkibe, hogy tájékozódjanak a két ország Magyarországgal kapcsolatos álláspontjáról, elsősorban a magyarokat az utóbbi időben ért nemtelen támadások miatt. Míg a finnországi találkozónak viszonylag kisebb a tétje, ráadásul külügyi bizottságuk alelnöke szerint nincs miről tárgyalniuk a delegációval, addig a svéd találkozó nagyobb súllyal esik a latba az előzetes várakozások szerint.

 

Borítókép: Schaller-Baross Ernő, Győri Enikő, Németh Zsolt, Hende Csaba az indulás előtt. (Forrás: Hende Csaba / Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.