Hadházy Ákos és Vajda Zoltán olyan országgyűlési képviselők, akik nem a helyi közösséget képviselik

Csak ugródeszkának tekintik a kerületüket, hogy saját politikai és pénzügyi érdekeiket érvényesítsék – olvasható a Magyar Hírlap cikkében.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MAGYAR HÍRLAP2023. 03. 19. 19:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az egyéni képviselői rendszer rendkívül jó vívmány, viszont ahhoz olyan jelöltek kellenek, akik valóban a helyi közösséget képviselik, és a választókerület nem lehet alibi a parlamentbe jutáshoz” – indokolta 2021-ben Karácsony Gergely, miért nem támogatta a szekszárdi Hadházy Ákos zuglói jelöltségét. Vajon mit szólna most a baloldal főpolgármestere Vajda Zoltánhoz, aki megválasztása után, cserben hagyva választókerületét, hátat fordított Alsórákosnak és Kertvárosnak, hogy Újpesten verjen tanyát? – teszi fel a kérdést a Magyar Hírlap.

„Ákos indulásának van egy ilyen nem zuglói íze. […] ez az indulás nem egyezik az én demokráciafelfogásommal” – folytatta a fent idézett mondatot Karácsony. Lefordítva: szerinte Hadházynak semmi köze nincs Zuglóhoz, ezért nincs is ott semmi keresnivalója.

Tavaly mégis megválasztották abban a körzetben, de a baloldali politikus nem hálálta meg választóinak a bizalmat.

„Én a parlamentbe csak a legszükségesebb esetben fogok bejárni, hiszen semmi értelme nincs ott szónokolni” – írta tavaly októberben közösségi oldalán Hadházy Ákos, miután hosszas huzavona után letette képviselői esküjét a parlamentben. Borbély Ádám, Zugló fideszes elnöke a Magyar Hírlapnak kiemelte: ez teljes mértékben elfogadhatatlan és felháborító, mindezt szemrebbenés nélkül teszi, sőt még rá is tesz pár lapáttal akkor, amikor kijelenti, hogy a zuglóiak tudták, hogy kerülni fogja a munkát, amikor megválasztották.

A fideszes zuglói önkormányzati képviselő hívta fel a figyelmet arra, hogy

Hadházy csak addig foglalkozott a korrupciós gyanúkkal Zuglóban, ameddig az politikailag az érdekében állt.

A fideszes politikus tette fel a kérdést az idei vagyonnyilatkozatok nyilvánosságra kerülése után:

„Zugló lakossága csak kapkodja a fejét: egyik baloldali szélhámos a másiknak adja a kilincset. A bécsi lakás annak a beismerése, amit régen mondunk már: Hadházyval nagyon rosszul járt Zugló. Vajon a mikroadományokból vagy a guruló dollárokból vette a bécsi lakást?!”

Ugyanis az említett dokumentumokból több érdekesség is kiderült, többek között az, hogy Zugló országgyűlési képviselője még messzebb menekült a kerülettől: egészen Bécsig ment. Hadházy a szekszárdi lakása és a fácánkerti szőlője mellé a beszámolója alapján egy 30 négyzetméteres társasházi lakást is vásárolt 2022-ben Bécsben, aminek 50 százalékos tulajdonosa.

Borbély Ádám a Magyar Hírlapnak is elmondta:

a baloldali politikusok csupán ugródeszkának tekintik a kerületet, hogy saját politikai és pénzügyi érdekeiket érvényesítsék. Vagyis a baloldal politikai haszonszerzésre használja Zuglót, és helyi politikájukban is csak egy közös pont van: a kormány elleni hergelés.

Nincs új a nap alatt. Ugyanezek elmondhatóak Vajda Zoltánról is, Alsórákos és Kertváros megválasztott országgyűlési képviselőjéről. Igazi politikai szélkakas, aki az Együttben kezdte, majd függetlenként hirdette magát, aztán Márki-Zay Péter mozgalmához csatlakozott, végül az MSZP frakcióját választotta – írja a Magyar Hírlap.

Amihez mindvégig foggal-körömmel ragaszkodott, az az, hogy ő XVI. kerületi polgár és lakos, s hogy a lakhelyéért bármit és mindent kész megtenni. Megválasztása óta ennek semmi jelét nem adta, közösségi oldalának tanúsága szerint azóta kizárólag parlamenti szónoklataival és bizottsági munkájával foglalkozik, mindössze pár lakossági fórumon próbált szót váltani a választóival, és olyasmire büszke (Biciklibarát Kertváros, útfelújítások), amihez semmi köze nincs, ami a fideszes polgármester és az előző, ugyancsak fideszes képviselő évtizedes munkájának az eredménye.

Most pedig végképp hátat fordított a választóinak: nem sokkal azután, hogy bekerült a parlamentbe, Újpestre költözött a XVI. kerületből, majd tavaly decemberben az állandó, bejelentett lakcímét is oda tette át.

Nem mellesleg Márki-Zay Péteren és Gyurcsány Ferencen kívül talán Vajda Zoltánt idézték a legtöbbet a tavalyi választási kampányban, igaz, utóbbitól csak azt az egy mondatot, amely egy konferencián hangzott el, s amely így szól: „Strukturális baj van a magyar nyugdíjrendszerrel, az első az az, hogy kevés a bevándorló.”

Pedig van még Vajda-féle bonmot bőven. 2018 januárjában a Hír TV-ben azt nyilatkozta, személyes ambíciója levadászni Szatmáry Kristófot, a választókörzet fideszes országgyűlési képviselőjét. 2020-ban a Face­book-oldalán arra szólított fel, hogy kezdjék el listázni azokat a kerületben, akik az „embertelen, fasiszta elnyomó rendszerű” Fidesz-kormány támogatói.

Sokan szemére vetik azt is, hogy miközben harcos bírálója a kormány családtámogatási rendszerének, annak ő maga is haszonélvezője: az évi 20-22 millió forintot kereső Vajda Zoltán ugyanis igénybe vette a csokot (a maximumot, tízmillió forintot) és a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását, holott rászorulónak igazán nem nevezhető – olvasható a Magyar Hírlap cikkében.

Az eredeti cikk Hadházy Ákos és Vajda Zoltán, akik nem a helyi közösséget képviselik címen érhető el a Magyar Hírlap oldalán.

Borítókép: Hadházy Ákos és Vajda Zoltán (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.