Következő mérkőzések
Horvátország
15:002024. június 19.
Albánia
Németország
18:002024. június 19.
Magyarország

Javult a patkányhelyzet Budapesten, de még mindig maradt feladat

Az „igazolt patkányfertőzések” mintegy hetven százalékkal csökkentek a fővárosban az RNBH Konzorcium tevékenységének 2018-as megkezdése óta – tájékoztatta a konzorcium az MTI-t.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 12. 12:14
Budapest, 2013. április 25. Vándorpatkányok (Rattus norvegicus) a Bábolna Bio Kft. fõvárosi laboratóriumának tenyészetében 2013. április 25-én. A cég nyerte a fõváros patkánymentesítésére kiírt nyílt közbeszerzési eljárást. MTI Fotó: Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Rovért Kft., a Növényvédő és Kártevőirtó Kft., a Hygiénia Kft. és a Bogármérnökség Kft. alkotta konzorcium közbeszerzésen kapott tevékenysége március 10-én lezárult. A konzorcium 2021-ben nyílt közbeszerzési eljáráson kapott újabb két évre megbízást a patkányirtási feladatokra, idén azonban a korábbi vállalkozó vezette konzorcium ajánlatát nyilvánították nyertesnek – emlékeztettek.

Az RNBH Konzorcium közleményében hangsúlyozta, folyamatosan azon dolgoztak, hogy a 2012 óta romló fővárosi patkányfertőzöttségi szintet megállítsák, illetve visszafordítsák.

Jól látható a folyamatos javulás a tevékenységre kiírt közbeszerzési pályázatok adatai alapján, míg 2020-ban még éves szinten 11 ezer, 2022-ben már csak 8600 lakossági bejelentéssel kalkuláltak, míg az azóta regisztrált tényadat ennél is jóval alacsonyabb, alig haladja meg a hatezret, azaz havi átlagban ötszáz helyszínre vonatkozó bejelentéssel kell számolni, ez öt évvel ezelőtt ezer–ezerötszáz között mozgott

– tették hozzá. Kiemelték, hogy „elfogadható, nemzetközi viszonylatban is kiemelkedően alacsony fertőzöttségi szinten” adja át a tevékenységet a konzorcium, amely több mint negyven képzett egészségügyi gázmesterrel és kártevőirtó szakmunkással végezte feladatát.

Borítókép: Vándorpatkányok a Bábolna Bio Kft. fővárosi laboratóriumának tenyészetében (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.