Külön mailcímen várják a bejelentéseket a szombati tömegbalesetről

Segítséget kérnek az M1-es autópályán történt halálos tömegszerencsétlenség vizsgálatához a Pest vármegyei közlekedési vizsgálók.

Magyar Nemzet
Forrás: Police.hu2023. 03. 17. 10:31
null
Herceghalom, 2023. március 11. Kiégett és sérült gépjármûvek az M1-es autópályán Herceghalomnál, ahol öt kamion és 37 autó ütközött össze, mindkét irányban lezárták az autópályát 2023. március 11-én. A balesetben érintett öt kamion és 37 személygépkocsi közül 19 jármû kiégett, és összesen 26 ember sérült meg. Közülük hatan életveszélyesen, heten pedig súlyosan sérültek. MTI/Lakatos Péter Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton délután fél három körül halálos áldozattal is járó tömegszerencsétlenség történt az M1-es autópálya Győr irányába tartó pályatestének 26+600 kilométerszelvényében. A Herceghalom térségében bekövetkezett közlekedési balesetben negyvenegy jármű volt érintett. A tragédiában egy negyvennégy éves budapesti férfi meghalt, további harminckilenc ember megsérült, ketten életveszélyes, tizenketten súlyos, huszonöten könnyű sérüléssel kerültek kórházba.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztálya közúti baleset okozása vétségének gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A nyomozás egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik, szakértők bevonásával megkezdték a halálos tömegszerencsétlenség okának és körülményeinek tisztázását.

Ennek érdekében a közlekedési baleseti vizsgálók várják azoknak a jelentkezését, akik a balesettel kapcsolatban érdemleges információval, illetve mobileszközzel vagy fedélzeti kamerával rögzített kép- vagy videófelvétellel rendelkeznek. 

A rendőrség erre a célra elkülönített elektronikus postafiókot hozott létre, amely az [email protected] e-mail-címen keresztül érhető el.

Annak érdekében, hogy a Magyar Biztosítók Szövetsége a jogcím nélküli előlegek ügyében minél hamarabb intézkedhessen, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a tömegszerencsétlenség azonosított károsultjai kárigényeivel összefüggésben soron kívül gondoskodik a szükséges rendőrségi igazolások kiállításáról és megküldéséről, melyeket szintén az [email protected] elektronikus címen lehet igényelni – közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Borítókép: A március 11-i tömegbaleset helyszíne (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.