Megdőlt az országos és a fővárosi szélrekord

A Kab-hegy állomáson óránként 118,8 kilométeres erősségű széllökést mértek hétfőn.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 28. 13:55
Bern, 2020. február 10. A viharral küzd egy esernyõs nõ Bernben 2020. február 10-én. A Nyugat- és Észak-Európa egy részén végigvonuló Ciara vihar erõs széllel és heves esõzésekkel elérte Svájcot, akadozik a közúti, vasúti és légi közlekedés. Fotó: Laurent Gillieron
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ország felett átvonult ciklon „hátoldalán” sokfelé viharossá fokozódott a szél hétfőn – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A Kab-hegy állomáson óránként 118,8 kilométeres erősségű széllökést mértek hétfőn, amivel új országos napi rekord született. 

A fővárosban is szeles volt az idő, a János-hegyen 115,2 kilométeres óránkénti erejű szél fújt, ez pedig új fővárosi napi rekordot is jelent.

Korábban ezen a napon a legerősebb széllökést Budapest Örsöd állomáson jegyezték fel 1981-ben, azóta – egészen hétfőig – óránként 101,9 kilométeres erősségű volt a fővárosi és országos szélrekord március 27-én.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Keystone/Laurent Gillieron)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.