Mindössze 13 ezer forintért támadtak meg egy nyolcvanéves férfit a ráckevei megállóban

A nő letépte az áldozat táskáját, 13 500 forinttal és egy mobillal menekült el a helyszínről. A pénzből élelmiszert és cigit vett. A rendőrök néhány órán belül őrizetbe vették.

Magyar Nemzet
Forrás: Rendőrség2023. 03. 28. 13:39
Néhány óra alatt elfogták a rendőrök azt a nőt, aki 2023. március 21-én kirabolt egy 80 éves idős férfit egy ráckevei buszmegállóban Forrás: Police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Múlt kedden délután egy ráckevei buszmegállóban egy nő leszólított egy nyugdíjast. Először ezer forintot kért tőle, de nem kapta meg a kért összeget. A gyanúsított nem hagyta annyiban, erőszakoskodni kezdett, és kitépte áldozata nyakából a táskáját. Az idős, többféle betegségben szenvedő férfi minden erejét összeszedve próbálta megakadályozni, hogy kirabolják, de elesett a dulakodásban.

A nő elmenekült a helyszínről, 13 500 forintot és egy mobiltelefont vitt magával. A ráckevei rendőrök néhány óra alatt azonosították és elfogták a rablással összefüggésbe hozható S. Bernadettet, aki ellen további négy eljárás is folyamatban van vagyon elleni bűncselekmények miatt. 

A nyomozók megtalálták az ellopott telefont, azt visszaadták jogos tulajdonosának. A nő beismerő vallomást tett, nem élt panasszal a gyanúsítás ellen. Azzal védekezett, hogy másnap kölcsönből akarta visszaadni az elrabolt összeget. Azonban pénzhez jutva jobbnak látta, ha bevásárol, így élelmiszert és cigarettát vett az összegből.

A gyanúsítottat azóta letartóztatták, a Ráckevei Rendőrkapitányság vizsgálati osztálya rablás és lopás megalapozott gyanúja miatt folytatja le vele szemben a további eljárást – közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Borítókép: A rendőrök elfogták a támadót (Forrás: Rendőrség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.