időjárás 26°C Anita , Kármen 2023. június 2.
logo

Minimum 18 ezret kell fizetni évente a parkolásért Józsefvárosban

Magyar Nemzet
Forrás: Telex
2023.03.30. 16:30
Minimum 18 ezret kell fizetni évente a parkolásért Józsefvárosban

Józsefváros a fővárosi kerületek közül elsőként emelte meg drasztikusan a helyi lakossági kedvezményes éves parkolási díját

– hívta fel a figyelmet a Telex. A portál kiemelte, hogy eddig ez a díj nulla forint volt.

Mint ismert, a kerület három parkolási zónára oszlik: idén a legbelső, A jelű zónában éves szinten 30 ezer forintot kell fizetni az első autó után, a második után pedig 72 ezer forint az éves díj. További autókra nincs kedvezmény, úgy kell fizetni utánuk a helyi parkolási tarifát, mintha más kerületből vagy településről érkeznének. A középső, B zónában az első autó éves díja 24 ezer forint a helyi lakosoknak, a másodiké 60 ezer forint, míg a legkülső, C zónában 18 ezer és 48 ezer forint.

A cikk kiemelte, hogy március 27-éig lehetett igényelni az idei lakossági várakozási hozzájárulást. Kiderült, hogy a VIII. kerület összesítése szerint a második autókra kért hozzájárulások száma csökkent drasztikusan: 

a 2022-es 1592-ről mindössze 188-ra. Ez nagyjából ki is adja az összes kiadott parkolási engedély csökkenését, az első és második autókra kiadott hozzájárulások száma ugyanis a tavalyi 9531-ről idén 8090-re csökkent, azaz 1441 autó vélhetően eltűnt az utcákról. 

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.