időjárás 26°C Anita , Kármen 2023. június 2.
logo

Nem csak az utakon várható lassulás, probléma akadt egy budapesti vasútvonalon

MAGYAR NEMZET
Forrás: Útinform, MTI
2023.03.27. 07:21 2023.03.27. 08:07
Nem csak az utakon várható lassulás, probléma akadt egy budapesti vasútvonalon

Balesetek, dugók, útjavítási és útépítési munkálatok lassítják a haladást az utakon. Fennakadás várható a Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba vasútvonalon.

Erősödik a hétfői forgalom, a fővárosba vezető főbb útvonalakon már torlódás alakult ki:

  • a 11-es főúton Szentendrétől, 
  • az M3-as autópálya bevezető szakaszán, 
  • a 31-es főúton Maglódnál az M0-s autóút csomópontjánál, 
  • az M4-es autóúton az M0-s csomópontja előtt, 
  • az 51-es főúton Dunaharaszti térségében, 
  • a Csepel-sziget útjain 
  • a 10-es főúton a solymári körforgalomtól.

Az 1-es főúton, Biatorbágy térségében lerobbant egy lakóautó. A 15-ös km-nél útszűkület van. 

Kigyulladt egy személyautó a 44-es főúton, Békéscsaba térségében. A 127-es km-nél félpályán halad a forgalom. Az 55-ös főúton, Domaszék térségében, egy személyautó kisteherautóval ütközött össze. A 11-es km-nél lassulásra számítsanak – számolt be az Útinform.

Építési és javítási munkálatok lassítják a közlekedést

Az M5-ös autópályán a Röszke felé vezető oldalon, Táborfalva és Lajosmizse között az elválasztó sávban dolgoznak, emiatt fix tereléssel lezárták a belső sávot. A forgalom sávelhúzással a külső és a leálló sávon halad.

A főváros irányába, a 114-es km-nél lévő Kiskunfélegyháza-dél csomópontban, aszfaltozás miatt lezárták a felhajtó ágat. Kerülni a 108-as km-nél fekvő, Kiskunfélegyháza-észak csomóponton keresztül lehet – írják.

Fennakadások az újszászi vasútvonalon

Biztosítóberendezés hibája miatt a hétfő hajnali, reggeli vonatforgalomban fennakadások várhatók a Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba vonalon. Általában 20-30, esetenként 30-60 perccel hosszabb menetidőkre, kimaradó vagy rövidebb útvonalon közlekedő járatokra kell készülni – közölte a Mávinform az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint

Rákos állomáson kábelzárlat okoz műszaki hibát egy biztosítóberendezésben, a javítás várhatóan hétfő délelőttig tart, emiatt Rákos és Rákoshegy között akadozik a közlekedés.

Nagykáta, illetve Sülysáp és a Keleti pályaudvar közötti egyes S60-as, G60-as vonatok nem közlekednek. A Z60-as szolnoki zónázóvonatok teljes útvonalon járnak, Nagykáta, illetve Sülysáp és a Keleti pályaudvar között S60-as vonatként közlekednek, azok minden állomásán és megállóhelyén megállnak.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTVA/Róka László)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.