Nem sieti el a tavasz, jön a front + videó

Csapadék az ország döntő részén nem várható, jóllehet túl sok napsütésben sem lesz részünk szerdán az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, MET2023. 03. 29. 8:44
null
Budapest, 2022. december 8. Budapest belvárosa a Mol új székházából, a Kopaszi-gát mellett épült Mol Campusból fotózva 2022. december 6-án. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ciklonok és frontjaik határozzák meg Kelet-Európa időjárását Finnországtól a Balkán-félszigetig. Szerda estig a Kárpát-medence időjárását hideg légtömeg alakítja, majd nyugat felől melegfronti felhőzet húzódik fölénk.

Szerdán napközben Magyarország legnagyobb részén felhős idő valószínű, kevés napsütéssel. 

A keleti, északkeleti határ mentén derűsebb időre számíthatunk.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Csapadék az ország döntő részén nem várható. Délután, este az északnyugati tájakon gyenge eső esetleg előfordulhat.

A délnyugati, nyugati szelet már csak élénk lökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 8 és 13 fok között valószínű. Késő este 0 és 8 fok között alakulhat a hőmérséklet – ismertette előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A későbbiekben átmeneti melegedés veszi kezdetét, és a fagyok is engednek szorításukból. Csapadékban gazdag napoknak nézünk elébe a frontoknak köszönhetően.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.