Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Orbán Viktor: Kormányülés indul! + galéria

A miniszterelnök a mai kormányülés megkezdéséről posztolt a közösségi felületein.

Munkatársunktól
Forrás: facebook.com/orbanviktor2023. 03. 22. 10:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Reggel kormányülés, délután egyeztetések, este pedig irány Brüsszel. Sűrű nap” – írta a Facebookon a kormányfő, aki a reggeli kormányülésről jelentkezett be, és osztotta meg a nyilvánossággal a mai programját.

Orbán: Mindenki a fedélzeten!

A kormányfő nem sokkal később egy képgalériát is közzétett közösségi oldalain. 

A képeken a kormány tagjai láthatóak, ahogy érkeznek a kabinet mai tanácskozására. 

Az EU-csúcs napirendjén az ukrajnai háború, valamint gazdasági kérdések: az európai versenyképesség, a belső piac helyzete, valamint az energiaügyek szerepelnek. Orbán Viktor a találkozót megelőző előkészítő videókonferencián leszögezte, Magyarország a béketáborhoz tartozik, ezért a háború kapcsán továbbra is az azonnali tűzszünetet és a béketárgyalások megkezdését szorgalmazza. Ukrajna kapcsán aláhúzta, az uniós tárgyalásokon mindig fel kell hívni a kijevi vezetés figyelmét arra, hogy az EU-tagságra pályázó Ukrajna nem hagyhatja figyelmen kívül a területén élő kisebbségek, így a magyarok jogait.

Orbán Viktor az aktuális kérdések kapcsán a közelmúltban Törökországban fogalmazott meg határozott álláspontot. „Világossá kell tenni, hogy a globális többség békét akar” – jelentette ki ankarai látogatása során.

Borítókép: A szerdai kormányülés. (Forrás: facebook.com/orbanviktor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.