Pénteken ismét egymásnak ugorhatnak a brutális verekedés résztvevői Nyíregyházán + videó

A hétvégén Nyíregyházán összeverekedő két fél saját támogatóit hívja pénteken demonstrációra a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei székhelyre. Nyíregyházán izzanak az indulatok. Ismét egymásnak ugorhatnak. A két fél saját szemszögéből beszél a verekedés kirobbanásának okairól.

2023. 03. 08. 18:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Péntekre mindkét, a hétvégén Nyíregyházán összeverekedő társaság az utcára hívta támogatóit – derült ki az interneten keringő felhívásokból. Többen etnikai villongásról és időzített bombáról beszélnek. 

Ismert, a hétvégén a nyíregyházi Mamma Mia nevű szórakozóhely biztonsági őrei csaptak össze egy háromtagú roma társasággal, mindhármukat brutálisan összeverve, egyikük életveszélyes sérüléseket szenvedett. 

Mindkét fél a maga igazát mondja, és a másik felet hibáztatja a kirobbant verekedés miatt. 

Az őrök szerint a romák közül a két fiatalabb résztvevőt – akik egyébként bokszolók – korábban már kitiltották a szórakozóhelyről állítólagos drogproblémák miatt. Ők vasárnapra virradóra bokszerekkel felfegyverkezve mégis be akartak menni a Mamma Miába, de ezt az őrök megakadályozták. Ekkor az egyik kitiltott férfi egy biztonsági őrt leütött, a biztonsági embernek kitört több foga. A megsérült őr társai ekkor rontottak rá a társaságra.

 

A szórakozóhely tulajdonosa szerdán közleményben elhatárolódott a verekedő őröktől, akik állítása szerint egy külső cég emberei. A tulajdonos belső vizsgálatot indított a szerinte is aránytalan, túlzott visszatámadás miatt. 

A másik fél azt állítja, a kitiltott fiatalokat odacsalták a szórakozóhelyhez egy üzenettel, ami arról szólt, hogy még sincsenek kitiltva. Ott azonban azonnal rájuk támadtak. Az egyik megtámadott fiatal édesapja is velük volt, ő a fiát akarta megvédeni, amikor leütötték és a földön összerugdosták. Az idősebb férfi eltört bordái közül az egyik átszúrta a tüdejét, így életveszélyes állapotba került.

Két biztonsági őrt súlyos sérülést okozó garázdaság gyanújával őrizetbe vettek a rendőrök. Letartóztatásukról egyelőre nincs szó, az függhet a súlyosan megsérült férfi állapotától és a jelenleg is zajló kihallgatásokon elhangzottaktól.

Borítókép: A brutális verekedést felvette a térfigyelő kamera (Fotó: Egy képkocka a felvételből)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.