Rendőrkutyás bemutatót is szerveztek az autizmussal élő gyerekeknek + videó

Vasárnap, április 2-án tartják az autizmus világnapját. A budapesti rendőrök ez alkalomból különleges nyílt napot szerveztek az autista gyermekeknek és szüleiknek.

Munkatársunktól
Forrás: BRFK2023. 03. 31. 19:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A budapesti rendőrök az autizmus közelgő világnapjának tiszteletére egyenruhájuk színét világosabb kékre cserélték, hogy kiállásukkal támogassák és felhívják a figyelmet az autizmussal élőkre – ismertette közleményében a BRFK. Az ENSZ 2008-ban nyilvánította hivatalosan világnappá április 2-át, hogy ezen a napon az autizmussal élők hétköznapjaira irányuljon a figyelem, segítve ezzel a megértést és elfogadást. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság március 31-én autizmussal élő gyerekeket és szüleiket látta vendégül a Rendőrségi Igazgatási Központban, ahol a munkatársaik közül, aki csak tudott, kék ruhát öltött és a gyerekekkel közös fotó is készült. 

Jelezték, a Nemzetközi Cseperedő Alapítvány közreműködésével a rendőrpalotában tartott rendezvényüket úgy állították össze, hogy a gyerekek számára a programok és feladatok átláthatóak, biztonságosak és kiszámíthatóak legyenek, valamint erősítsék bennük a rend őrei iránti bizalmat. 

 

Az élménydús, mégis pontosan tervezhető programoknak nagy sikere volt a gyerekek körében, a legnagyobb érdeklődést természetesen a rendőrkutyás bemutató és a rendőrmotorok, rendőrautók váltották ki. 

A programon a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának gyermekkuckójában pedig számtalan játék várta a gyerekeket – fogalmazott a BRFK közleménye.​

Borítókép: A program résztvevői (Forrás: BRFK)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.