időjárás 23°C Magdolna 2023. május 29.
logo
Az NVSZ alapfeladata megvédeni a hivatásuk miatt megfenyegetett állományt

Rendőrt akart verni a pécsi nehézfiú, börtönben végezte

Szemán László János
2023.03.25. 12:59 2023.03.26. 14:43
Rendőrt akart verni a pécsi nehézfiú, börtönben végezte

Rendőrt fenyegetett veréssel az edzőteremben egy pécsi nehézfiú. A Nemzeti Védelmi Szolgálat ezúttal is tette a dolgát, megvédte a fiatal tiszthelyettest. A nehézfiút elfogták, a nyomozási bíró pedig letartóztatta, lévén több erőszakos bűncselekmény miatt egyébként is büntetőeljárás folyik ellene.

„Mi van, te kutya”, „Egy k…csög rendőrkutya vagy, nem?”, „Te rendőrkutya, kint megvárunk, és elkapunk” – ilyen és ennél durvább kifejezésekkel fenyegetett egy pécsi nehézfiú egy rendőrt Pécsett, aki szabadidejében egy edzőteremben edzett. A helyi férfi – akit néhány napja elfogtak – társaival minden ok nélkül kötött bele a rendőrtiszthelyettesbe és mindenképp azt akarta kiprovokálni, hogy verekedés legyen a vége. 

A gyanúsított társaival másnap és az azt követő napon is visszament az edzőterembe, és kifejezetten a fiatal rendőrt kereste. A főtörzsőrmester mindezeket jelentette parancsnokának. A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) ekkor lépett közbe, hiszen alapfeladatuk a védett állományba tartozók védelme.

Megvédjük a védett állományba tartozókat, amennyiben hivatásukkal összefüggésben őket vagy hozzátartozójukat fenyegetés éri. Kollégáink a szükséges képzettséggel, tapasztalattal és speciális eszközökkel rendelkeznek

– mondta a Magyar Nemzetnek Pap Judit, az NVSZ szóvivője.

A rendőrök kezelésbe vették a pécsi nehézfiút. Forrás: NVSZ

 

Az NVSZ munkatársaival szorosan együttműködve a Pécsi Rendőrkapitányság nyomozói beazonosították, majd elfogták a 46 éves gyanúsítottat és 18 éves társát. Miután az idősebb gyanúsított ellen több erőszakos bűncselekmény miatt is eljárást folytatnak, a bíróság elrendelte a letartóztatását. 

Az ügy részleteiről a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság adott tájékoztatást.

Borítókép: Bilincsbe verték a pécsi nehézfiút (Forrás: NVSZ)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.