A bölcsődék fejlesztése kiemelt része a kormány családpolitikájának

A bölcsődei fejlesztés kiemelt része a kormány családpolitikájának – jelentette ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a bölcsődék napja alkalmából pénteken a Facebook-oldalán közzétett videónyilatkozatában.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 21. 11:42
null
Új, kétcsoportos önkormányzati bölcsőde épült Katonatelepen. A Platán utcában, a meglévő óvoda épülete mellett a helyi adottságok és lehetőségek figyelembevételével valósult meg a beruházás bruttó 443 millió forint pályázati forrásból. Megtartották a Fürtöcske Bölcsőde sajtónyilvános bejárását, melyen részt vett Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, dr. Fekete Gábor, Katonatelep önkormányzati képviselője és a kivitelező képviselői. 20220919 Kecskemét Fotó: Bús Csaba BCS Petőfi Népe Fotó: Bús Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hornung Ágnes rámutatott arra:

ez azt jelenti, hogy ma már minden harmadik településen működik olyan intézmény, szolgáltatás, ahol a szülők biztonságban tudhatják gyermeküket, amíg dolgoznak.

Közlése szerint az intézmények számának növekedésével évek óta fokozatosan csökken azoknak a háromévesnél kisebb gyermekeknek az aránya, akiknek a lakókörnyezetében még nem hozzáférhető a napközbeni ellátás.

Ezzel együtt a bölcsődei dolgozók is nagyobb anyagi megbecsülést kapnak – emelte ki.

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra: 

a bölcsődeépítések és felújítások mellett a kormány jelentős adókedvezményekkel, akár teljes adómentességgel segíti a kisgyermekes családokat.

 A bölcsődei nevelés pedig a kisgyermekek egyéni élethelyzetéhez és fejlettségi szintjéhez igazodik, a szeretetteljes légkör megteremtésére törekszik - fűzte hozzá.

Hornung Ágnes hangsúlyozta: az, hogy a gyermekeink biztonságban és gondos kezekben vannak, annak is köszönhető, hogy a bölcsődei dolgozók elkötelezett hivatástudattal végzik munkájukat.

A bölcsődék napján köszönjük nekik, hogy nap mint nap a gyermekekért és a családokért dolgoznak

 – fogalmazott Hornung Ágnes a videónyilatkozatában.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Bús Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.