A kormány minden eszközzel megvédi a gyermekvédelmi törvényt

A hagyományos keresztény európai értékek megóvását hangoztatta Soltész Miklós államtitkár.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 13. 15:23
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A református óvodaépítési program a jövőt szolgálja, felelősek vagyunk a felnövekvő generációért – jelentette ki a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön Balatonfüreden. Soltész Miklós a Balatonfüredi Református Óvoda felújítása alkalmából tartott átadási ünnepségen elmondta, hogy az elmúlt tíz évben 40 milliárd forintot fordítottak az Országos óvoda programban intézmények felújítására. Összesen 71 beruházást végeztek el 51 településen, 3200 férőhelyet alakítottak ki.

Az államtitkár kitért arra, hogy a felújítások a református egyház szolgálatának elismeréseként valósulnak meg, egyebek mellett a Dunántúli Református Egyházkerület is büszkélkedhet több jelentős óvodafejlesztéssel, említve köztük a móri és a székesfehérvári felújításokat. 

„Bár a hagyományos keresztény európai értékek folyamatos támadás kereszttüzében vannak, az a feladatunk, hogy ezen értékeket megóvjuk” – húzta alá, majd kiemelte, hogy a gyermekvédelmi törvényt is minden eszközzel meg kell védeni.

Kontrát Károly (Fidesz), a város országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta, hogy a magyar jövő alapja a magyar gyermek, ezért őket támogatni, segíteni, védelmezni kell. A balatonfüredi óvoda 235 millió forintból újult meg, ebből 180 millió forintot a program biztosított, 50 millió forint uniós forrásból, 5 millió forint pedig önkormányzati forrásból származik. Az intézmény teljes külső-belső felújításon esett át, és megújult az udvara is. Az épület alsó szintjén két, 22 férőhelyes csoportszoba működik – mondta a képviselő.

Borítókép: Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszél a nemzetiségi tanulmányi ösztöndíjak átadásán a német nemzetiségi Friedrich Schiller Gimnázium és Kollégiumban Pilisvörösváron 2023. április 5-én (Fotó: MTI/Kovács Attila)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.