Szúrta a DK–Momentum-vezetés szemét a katolikus óvoda, költözniük kell Újbudáról

Az Albertfalvai Don Bosco katolikus óvoda több mint húsz éve működik Újbudán a kerületi lakosok megelégedésére.

Magyar Nemzet
Forrás: Vasárnap.hu2023. 03. 06. 13:32
Borítókép: László Imre, a XI. kerület DK-s polgármestere a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2019. november 27-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Molnár László, a XI. kerületi önkormányzat Fidesz–KDNP-s képviselője a Vasárnap.hu-nak elárulta, hogy a kerületben nagy népszerűségnek örvend az egyházi fenntartású óvoda. A politikus közölte, hogy az óvoda 2001-ben nyitotta meg kapuit a kerületben, azonban mostanra meg kellett hozniuk azt a döntést, hogy elköltöznek Újbudáról. 

Molnár László szerint 

ez az egyház az önkormányzattal való, hosszú évek óta tartó, sikertelen egyeztetéseinek köszönhető, mivel a kerület vezetése nem akart velük megállapodni, és a konstruktív, a családok érdekeit figyelembe vevő segítség helyett inkább akadályozták a további észszerű működésüket.

A politikus hozzátette, hogy az óvoda elvesztése mellett 900 millió forintos anyagi veszteség is keletkezett azzal, hogy az épületet nem adták el az Esztergom–Budapesti főegyházmegyének, amely piaci áron vásárolta volna meg (pályázati pénzből) óvodai célokra. 

A kerület azonban nem adta el, így nemcsak az óvodát vesztették el, hanem jelentős anyagi kár is keletkezett.

„Ez a pénz elegendő lett volna akár a kerület összes szociális támogatására három éven át, vagy a közétkeztetésben három évig nem kellett volna árat emelni, vagy akár három komplett óvodaépületet, udvart is fel lehetett volna újítani, korszerűsíteni a vételárból” – fogalmazott a képviselő.
Molnár László szerint az önkormányzat döntését sem köznevelés-szakmai, sem gazdasági, sem városfejlesztési indokokkal nem lehet alátámasztani.

A lap szerint ez az ügy a DK–Momentum ideológiai alapú egyházellenességének szomorú leképeződése a kerületben élő családok szempontjainak teljes semmibevételével.

Borítókép: László Imre, a XI. kerület DK-s polgármestere a Fővárosi Közgyűlés ülésén, a Városháza dísztermében 2019-ben (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.