Baleset a XVII. kerületben és az M5-ösön, lezárások a fővárosban

Balesetet jelentettek a XVII. kerületből és az M5-ösről. Hétvégén takarítják a középső elválasztó szegélyt az M3-as fővárosi bevezető szakaszán, és futófesztivált is rendeznek a belvárosban.

Magyar Nemzet
Forrás: Útinform, OKF2023. 04. 22. 9:00
null
Budapest, 2020. június 10. Mentõhelikopter az 5-ös úton, az M0-ás lehajtónál, ahol összeütközött két személygépkocsi 2020. június 10-én. Az M5-ös autópályán Lajosmizse térségében a Készenléti Rendõrség járõrei akartak ellenõrizni egy embercsempészéssel gyanúsítható férfit. A gépkocsi közel-keleti származású vezetõje a rendõri jelzésre nem állt meg, elmenekült, ezért a járõrök követték. A sofõr a XXIII. kerületben elvesztette uralmát a gépjármû felett, és összeütközött egy szembõl érkezõ autóval. A balesetben heten megsérültek. Az embercsempészéssel gyanúsítható férfi autójában öt illegális bevándorló utazott. MTI/Mihádák Zoltán Fotó: Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két személyautó ütközött Budapest XVII. kerületében, a Zrínyi utcában. A műszaki mentést a fővárosi hivatásos tűzoltók végzik.

Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra figyelmeztet a katasztrófavédelem. A baleset a tömegközlekedés forgalmát is akadályozza.

Az M5-ös autópálya 73-as kilométerszelvényénél, a Szeged felé vezető oldalon Lajosmizsénél kigyulladt egy kisbusz. Az esethez a lajosmizsei önkormányzati tűzoltók vonultak ki. Az egység két vízsugárral eloltotta a tüzet, és megkezdte az utómunkálatokat. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom – közölte a katasztrófavédelem.

 

Munkavégzés az utakon

Több autópályaszakaszon kezdődtek burkolatfelújítási munkák. A munkaterületek előtt a forgalom-, és a sebességkorlátozásokra is táblákkal hívják fel a közlekedők figyelmét – ismertette az Útinform.

Az M0-s autóút keleti szektorában az M3-as autópálya felé vezető oldalon, Maglód térségében a 45-ös és 46-os kilométer közötti szakaszon a burkolat hibáit javítják. A munkaterület mellett csak egy sáv járható.

Az M7-es autópályán:

  • Zamárdi és a Kőröshegyi völgyhíd közötti szakaszon, valamint Balatonőszöd térségében a 115-ös kilométertől a 118-as kilométerig, illetve a 130-as és a 133-as kilométer között a Letenye felé vezető oldalt lezárták, a forgalmat a Budapest felé vezető oldalra terelik át, ahol irányonként egy-egy sávon halad a forgalom,
  • a Zalakomári pihenő és a Nagykanizsa kelet csomópont között felújítják a főváros felé vezető oldalt, ezért a járműveket átterelik az ellenkező, Letenye felé vezető oldalra, ahol irányonként egy-egy sáv járható,
  • hídfelújítási munkákat végeznek Fonyód térségében a 151-es és a 155-ös kilométer között, a határ felé tartó oldalt lezárták, a forgalmat a Budapest felé vezető oldal belső sávjára terelik, a főváros felé tartók pedig a külső sávot használhatják.

Az M3-as autópályán a főváros irányába a káli szakaszon, a 101-es és 90-es kilométer között lezárták a belső sávot egy néhány nap múlva kezdődő munkavégzés miatt. A forgalom a külső és a leálló sávon halad.

Szintén Budapest felé a munkavégzés kapcsán a közeli, 92-es kilométernél lévő Kisasszonytéri pihenőhelyet is lezárták. Helyette a 106-os kilométernél a Rekettyés pihenőt vagy a 87-es kilométernél a Nagyfüged pihenőhelyet használhatják az autósok.

A hétvégén egy XIV. kerületi szakaszon folytatódik a középső elválasztó szegély takarítása az M3-as autópálya fővárosi szakaszán 

– írta meg a Magyar Nemzet. Délután fél egyig takarítanak a tervek szerint szombaton a Körvasút sori felüljárótól a XIV. kerület bevezető oldali részén, vasárnap pedig a kivezető oldalon. A középső elválasztó szegélyt tisztítják a belső forgalmi sáv lezárása mellett.

Szombaton és vasárnap rendezik meg Budapesten a 38. Telekom Vivicittá futófesztivált, ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítani.

A folyamatban lévő útépítési és útfelújítási munkákról részletesebben itt olvashat, az Útinform oldalán.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.