időjárás 14°C Helga 2023. október 3.
logo

Deutsch Tamás: Provokáció Gyöngyösi Márton meghívása a széderestre

Máté Patrik
2023.04.07. 14:52 2023.04.07. 15:11
Deutsch Tamás: Provokáció Gyöngyösi Márton meghívása a széderestre

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője lapunknak elmondta, hogy David Pressman legitimálja az antiszemita kijelentéseket azzal, hogy Gyöngyösi Mártont, a Jobbik – Konzervatívok elnökét meghívta az amerikai nagykövetségen tartott széderestre.

– A rendszerváltoztatás óta eltelt több mint harminc év legnagyobb felháborodást kiváltó antiszemita megnyilatkozása Gyöngyösi Mártonhoz kapcsolódik – fogalmazott a Magyar Nemzetnek Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője, miután David Pressman amerikai nagykövet széderestet tartott, ahol a nagykövetség által az eseményről kiadott fotók tanúsága szerint a meghívottak közül egyedüli pártpolitikusként volt jelen Gyöngyösi Márton, a Jobbik – Konzervatívok elnöke.

Gyöngyösi Márton
Gyöngyösi Márton (balra) az amerikai nagykövetségen tartott széderesten. Fotó: Facebook

Ennél virtiglibb antiszemita kijelentést, mint amit Gyöngyösi Márton tett – zsidó származású emberek listázása, nemzetbiztonsági kockázat elemzése – csak a 20. század legsötétebb korszakaiból találhatunk. Provokáció minden jóakaratú magyar emberrel, valamint a magyarországi zsidó közösséggel szemben egy ilyen embernek a meghívása a legnagyobb zsidó ünnep alkalmából tartott amerikai nagyköveti vacsorára

– szögezte le a kormánypárti politikus.

Kiemelte, hogy ezzel a lépéssel az amerikai nagykövet legitimálja az antiszemita kijelentéseket. – Teljesen mindegy, hogy valaki mit tett a múltban, mivel ha kormánykritikus véleményeket hangoztat, akkor azt az amerikai nagykövet szereti – jegyezte meg Deutsch Tamás.

Szerinte az egészben a legdöbbenetesebb, hogy mindehhez segédkezett a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnöke, aki szintén részt vett a vacsorán. 

A 150 ezres magyar zsidó közösség szándékaival éles ellentétben állnak a történtek

– húzta alá a Fidesz politikusa.

Gyöngyösi Márton meghatódott

A Jobbik – Konzervatívok elnöke a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben úgy fogalmazott, hogy „nincs annál meghatóbb és meghittebb élmény egy konzervatív európai számára, mint amikor a zsidó-keresztény kultúrkör valamely vallási közösségének tagjai együtt élik meg élő kapcsolatukat Istennel, vallják meg hitüket Istenük és közösségük előtt”.

Borítókép: Gyöngyösi Márton, Heisler András és David Pressman (Fotó: Facebook)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.