Egy év nyolc hónapot kapott a férfi, aki politikai párt tagjaira támadt Egerben

Az érintett politikai pártra neheztelő férfi megjelent a standnál, ahol kiabálni kezdett, obszcén kifejezésekkel illette az ott lévő két aktivistát és sértő kifejezéseket használt a párta is.

Magyar Nemzet
Forrás: Magyarország Ügyészsége2023. 04. 27. 16:31
DOBÓ István
Eger, 2022. június 13. A drónnal készített felvételen Dobó István szobra a Dobó István téren Egerben 2022. június 13-án. MTI/Komka Péter Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egri Járási Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a férfit, aki egy politikai párt tagjára támadt Egerben – olvasható az ügyészség weboldalán. 

A járási ügyészség feljegyzése szerint idén márciusban egy politikai párt Egerben, a Dobó téren található pultjánál aláírásokat gyűjtött egy, a várost érintő kiemelt kérdésben. A politikai pártra neheztelő férfi a kora délutáni órákban megjelent a standnál, ahol kiabálni kezdett, obszcén kifejezésekkel illette az ott lévő két aktivistát és sértő kifejezéseket használt a párta is.

A férfi ezt követően a pultot rángatta, majd több alkalommal megütötte az egyik sértettet, aki azonban sérülést nem szenvedett a bántalmazás következtében. A támadó cselekményének az Egri Rendőrkapitányság kiérkező járőrei vetettek véget.

A terhelt a sértettet politikai meggyőződése miatt bántalmazta,

valamint a helyszínen lévő aktivisták politikai hovatartozása miatt tanúsított kihívóan közösségellenes magatartást.

A férfit az ügyészség bántalmazással elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntette, valamint közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt állította bíróság elé.

Az Egri Járásbíróság az ügyészség által megállapított történeti tényállással és minősítéssel egyezően mondta ki bűnösnek a férfit, akivel szemben 1 év 8 hónap szabadságvesztést szabott ki, amelynek végrehajtását 4 évre felfüggesztette.

Borítókép: Dobó István tér (Fotó: MTI/Komka Péter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.