Északon már havazik, porviharra is figyelmeztetnek

Csütörtök reggeli forgalmi és közlekedési információk az Útinformtól és a katasztrófavédelemtől.

Magyar Nemzet
Forrás: Útinform, OKF2023. 04. 06. 8:02
Kocevje, 2023. január 23. Autók haladnak a sûrû hóesésben a Ljubljana térségében levõ Kocevje településnél 2023. január 23-án. Szlovéniában havazás lassítja a közlekedést, és hóviharok elektromos vezetékeket rongáltak meg, áramkimaradást okozva az ország több pontján. MTI/AP Fotó: MTI/AP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében, Kisvárda és Mátészalka térségében esik a hó, Nyíregyháza és Ófehértó környékén pedig szállingózik. Az érintett területeken nedves, vizes a burkolat, arra kérték az autósokat, hogy vezessenek fokozott figyelemmel.

Főleg az északi országrészben előfordulhatnak még az erős szél miatt homok- vagy porátfúvások. A 3-as főúton, Emőd és Vatta között várhatóan délig kint lesznek az erre figyelmeztető táblák – hívta fel a figyelmet az Útinform.

 

Húsvéti kamionstop

A magyar–román határszakaszon, az M43-as autópályán a csanádpalotai határátlépő előtt az erős tranzitforgalom miatt 5 kilométeres a kilépő kamionsor.

A hét végén ünnepi kamiontilalom lép életbe csütörtökön este tíz órától péntek este tíz óráig, majd szombaton este tíztől hétfőn este tíz óráig.

 

Balesetek

A XV. kerületi Régi Fóti úton összeütközött két személygépkocsi. Az érintett útszakaszon forgalmi akadályra figyelmeztetett a katasztrófavédelem a baleset miatt.

A 66-os főúton, Magyarszék és Oroszló között, a 21-es kilométer közelében három személyautó szenvedett balesetet. A helyszínelést teljes útzár mellett kezdték meg, Magyarhertelend felé lehet kerülni.

 

Útépítési és felújítási munkálatok

Az M0-s autóút déli szektorában, az M1-es autópálya felé vezető oldalon a Nagy-Duna-hídon, a 15-ös kilométernél javítják a burkolatot. Lezárták a külső sávot, torlódik a forgalom.

A 31-es főúton, Sülysápon csomópontépítési munkák miatt a Fő utca érintett szakaszán, a 42-es kilométernél a fél útpályát lezárták, jelzőlámpa irányítja a forgalmat. A reggeli csúcsidőszakban torlódik a forgalom Mende felé.

A folyamatban lévő útépítési és útfelújítási munkákról részletesebben itt olvashat az Útinform oldalán.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/AP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.