Télies idő és néhány országrészben havazás is várható

A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak.

Magyar Nemzet
2023. 04. 06. 6:42
null
Havazás Erdélyben Fotó: Kiss Gábor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többórás napsütés várható az ország nyugati részén, viszont északkelet felől folytatódik a felhőzet növekedése, vastagodása – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében

Elsősorban az ország északkeleti részében fordulhat elő hóesés vagy vegyes halmazállapotú csapadék, és péntek reggelig megmaradó, olvadozó hótakaró is kialakulhat. Később várhatóan a csapadék kissé nyugat felé terjeszkedik.

Az északnyugati, északi szél pedig továbbra is erős lesz a Dunántúlon, illetve északkeleten.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 12 fok között alakul, de az északkeleti harmadban több fokkal hűvösebb idő valószínű. Késő estére 0 és +5 fok közé csökken a hőmérséklet.

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket – olvasható a Köpönyeg orvosmeteorológiai előrejelzésében. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. A helyenként megélénkülő szél miatt az arra érzékenyeknél fejfájás, a mozgásszervi betegségekben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Kiss Gábor)


 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.