Ismét drogosok lepték el Józsefvárost, fokozódik a veszély a kerületben + videó

Elkeserítő a helyzet a Pikó András vezette VIII. kerületben. Az utcákon szétdobált tűk és szeméthegyek fogadják a járókelőket.

MAGYAR NEMZET
Forrás: Borsonline2023. 04. 12. 14:17
null
210404_Budapest Kábítószer_drog_illusztráció fotó: Ványi Ákos Árpad, (VAA) City Magazin Fotó: Ványi Ákos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Drogtanyává változott a Diószegi Sámuel és a Szeszgyár utcai területen elhelyezkedő park. A környék már csak árnyéka önmagának – számolt be róla a Borsonline. 

A Magyar Nemzet már korábban is megírta: eldobált tűk, belövőszobának használt köztéri mobilvécé, panelházakban megbúvó kábítószerfüggők lepték el a VIII. kerület középső részét. A drogosok szabadon beférkőzhetnek a területekre. 

A lap szerint ezzel összefüggésben egyre több a hajléktalan is.

Az állandósult és tarthatatlan hajléktalanproblémát Pikó András is elismerte, miközben éppen ő szorgalmazta a hajléktalanok visszatérését a kerületbe. A józsefvárosiak számára egyre élhetetlenebbé válik a környék.

Forrás: Metropol

A jelenleg uralkodó, elkeserítő állapotokról a Hír TV friss riportja számolt be.

Vörös Tamás, a Fidesz józsefvárosi frakcióvezetője úgy véli, hogy egy évtizede már sikerült elindítani a kerületet a javulás irányába. Felidézte, hogy Kocsis Máté fideszes polgármestersége idején komoly drogmegelőzési programok indultak. Emellett egy kábítószer-egyeztető fórumot is felállítottak, amelynek olyan sikere volt, hogy országos hírnévre tett szert. 

Józsefváros fideszes frakcióvezetője szerint ezt a munkát később Sára Botond is folytatta, azonban 2019-ben, Pikó András vezetése alatt visszafordultak a múltba. Az önkormányzati választások óta már négy év eltelt, és a kerületet újra ellepte a drog, a kábítószer-kereskedelem, a prostituáltak és a szemét – írják.

A Hír TV stábjának többen úgy nyilatkoztak, hogy este hét óra körül rengeteg a drogos a Blaha Lujza tér és a Népszínház utca környékén, ami az arra járók számára is egyre veszélyesebb. A drogfogyasztók miatt egyre gyakoribbak az elfajult utcai viták, valamint a közösségi médiában is egyre több olyan felvétel terjed, amelyeken kötekedő drogosok fenyegetik a járókelőket – tette hozzá a lap.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: City Magazin/Ványi  Ákos Árpad)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.