Pikó hivatala előtt tüntetett a józsefvárosi roma önkormányzat

Egyes demonstrálók egyenesen Szarvas Koppány Bendegúz lemondását követelték.

2022. 11. 03. 15:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tüntetést szervezett a józsefvárosi roma önkormányzat Pikó András hivatala elé. Mintegy ötven-hatvan résztvevő lehetett a hivatal elé szervezett demonstráción – közölte a Hír TV tudósítója. Elmondták, a tüntetők békésen, táblákkal, beszédekkel és zenével készültek. Azért vonultak utcára, mert Szarvas Koppány Bendegúz, a Momentum képviselője cigány Bokros Lajosnak titulálta az új brit miniszterelnököt. Korábban lapunk is beszámolt a baloldali politikus botrányos bejegyzéséről:

 Rishi Sunak miniszterelnöksége nekem úgy tűnik, mintha egy cigány Bokros Lajos + Lázár János kombináció kapná Bajnai Gordon 2009-es szerepét

– írta. 

Ismert, hogy hétfőn az indiai származású egykori pénzügyminiszter, Rishi Sunak vette át a múlt héten lemondott Liz Truss posztját. A hírre reagált a Momentumban politizáló Szarvas Koppány Bendegúz, aki korábban azzal szerzett kétes hírnevet, hogy azt írta a fideszes politikusokról: „megdolgoznak a fiúk a lámpavasért”.

Szarvas Rishi Sunakra tett kijelentését a roma közösség elfogadhatatlannak tartja, ezért vonultak Pikó András hivatala elé.

– A rasszizmusnak sehol nincs helye – nyilatkozta a csatornának a józsefvárosi roma zenekar prímása.  Felhívta a figyelmet arra is: a roma közösség és a magyarok már jó ideje megférnek egymás mellett, ezért kiemelten fontosnak tartja a rasszizmus elleni tiltakozást.

A legtöbb táblán az volt olvasható: a rasszizmus nem elfogadható és eltűrhető, de akadtak olyanok is, amelyek egyenesen Szarvas Koppány Bendegúz lemondását követelték

 – közölte a Hír TV. 

Borítókép: A józsefvárosi roma önkormányzat tüntetésén zenéltek is (Fotó: Hír TV)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.