Ismét szivárványos zászlóval üzent Karácsony

A főpolgármester szerint a fővárosban mindenki otthon érezheti magát, függetlenül attól, hogy kit szeret.

Magyar Nemzet
2023. 04. 11. 7:37
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Budapest mindenkié, ez nemcsak egy szlogen, igaz, annak sem rossz. Ez a két szóból álló mondat a jelenlegi városkormányzás lényege. Budapesten mindenki otthon érezheti magát, függetlenül attól, hogy kire szavaz, miben hisz vagy hogy kit szeret” – írta reggeli bejegyzésében Karácsony Gergely. A főpolgármester a poszthoz egy olyan fotót mellékelt, amelyen egy szivárványos zászló előtt áll a Városháza dísztermében.

Mint lapunk is beszámolt róla, a Főpolgármesteri Hivatalban március végén LMBTQ-fórumot szerveztek, amelyet Karácsony nyitott meg, a fotó akkor készült.  A Városházán rendezett fórumon a parlament Sokszínű Magyarországért képviselői csoport tagjai arról beszéltek, hogy jogfosztottak az LMBTQ-emberek Magyarországon, sőt üldöztetésnek vannak kitéve. A fórumon Tordai Bence (Párbeszéd) úgy fogalmazott: a csoportot azért hozták létre, „mert a buzilobbi jól működik”. Ha az ellenzék kerülne egyszer kormányra, „az első pillanatban egy szép, nagy törvénycsomagot” állítanának össze, amibe „mindent belepakolnánk, amit a Fidesz az elmúlt 13 évben károsan, rossz irányba módosított – hangzott el a fórumon.

Karácsony korábban többször is bejelentette, hogy kitűzték a szivárványos zászlót a Városházára, amikor a főváros ezzel köszöntötte a meleg büszkeség hónapját.

Borítókép: Karácsony Gergely megnyitja az Elfogadó-e a magyar? címmel rendezett LMBTQ-fórumot a Városházán (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.