Visszaélnek Merkely Béla nevével, gyógyírt hirdetnek vérnyomásproblémára

A Széchenyi-díjas magyar orvosprofesszor nevével reklámozzák az ismeretlen készítményt.

Magyar Nemzet
Forrás: SE2023. 04. 20. 12:34
MERKELY Béla
Budapest, 2023. április 19. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem (SE) rektora beszédet mond a 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) orvos- és egészségtudományi szekciójának megnyitóján 2023. április 19-én. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Semmelweis Egyetem felhívta a figyelmet, hogy rektoruk nevét használják fel csalók egy növényi szer népszerűsítésére. 

Merkely Béla nevével visszaélve reklámoznak egy olyan növényi alapú, tőzegáfonyát tartalmazó értisztító készítményt, amelyről azt ígérik, hogy ennek beszedésével csökkenteni lehet a vérnyomásproblémákra szedett gyógyszerek mennyiségét.

A cikk hamis állításai miatt a Semmelweis Egyetem megteszi a szükséges lépéseket, de addig kérjük, hogy gyógyhatású készítményeket kizárólag Magyarországon engedélyezett helyről, legális forrásból, orvosukkal való konzultáció után szerezzenek be a fogyasztók. A biztonságos gyógyszervásárláshoz segítséget nyújt az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) honlapján olvasható összefoglaló.

Borítókép: Merkely Béla (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.