Kalácsokat, pálinkákat és gyümölcsleveket vizsgált a fogyasztóvédelem

A laboratórium feladata megállapítani, hogy az élelmiszerek megnevezése megfelel-e a vonatkozó kötelező előírásoknak, illetve a címkén feltüntetett tartalom eltér-e a mért értékektől.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook/Kupecki Nóra2023. 04. 03. 10:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nagyhét. Nagy bevásárlás. Nagy fogyasztóvédelmi ellenőrzés” – írja Kupecki Nóra az Igazságügyi Minisztérium alkotmányjogi jogalkotásért és fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára Facebook-oldalán. 

 

A húsvéti készülődés és az átszellemülés mellett a nagyobb ünnepek előtt mindig megnő a vásárlások száma is. A fogyasztóvédelmi hatóság laboratóriuma pedig erre tekintettel most kalácsokat, pálinkákat és gyümölcsleveket vizsgált a magyar fogyasztók védelme érdekében.

 – közölte a helyettes államtitkár. 

Azt is hozzátette: ezen termékek esetében a laboratórium feladata annak megállapítása, hogy az élelmiszerek megnevezése megfelel-e a vonatkozó kötelező előírásoknak, illetve a címkén feltüntetett tartalom eltér-e a mért értékektől.

Kupecki Nóra kiemelte:

mindezek mellett most és a közeljövőben is számíthatnak a hatóság munkatársainak állandó jelenlétére a boltokban.

 

Az államtitkár a bejegyzésében úgy fogalmazott: a folyamatos ellenőrzések az ünnep alatt sem állnak meg, és fel fognak lépni minden trükköző vállalkozással szemben, aki a magyar fogyasztók kárán szeretne előnyhöz jutni.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.