Kigyulladt egy autó az M7-esen

Reggeli helyzetkép az utakról az Útinform és a katasztrófavédelem információi alapján.

Magyar Nemzet
Forrás: Útinform, OKF2023. 04. 23. 8:01
Tárnok, 2015. július 24. Araszoló autók az M7-es autópályán, a Balaton felé vezető oldalon Tárnok közelében, miután négy autó ütközött Martonvásár közelében 2015. július 24-én. MTI Fotó: Mihádák Zoltán Fotó: MTI/Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kigyulladt egy személygépkocsi az M7-es autópálya 35-ös kilométerénél, a Balaton felé vezető oldalon. Az érdi hivatásos és a váli önkormányzati tűzoltók két vízsugárral eloltották a lángokat. Az érintett útszakaszon félpályán halad a forgalom – figyelmeztetett a katasztrófavédelem.

Az Útinform jelentése szerint az M1-es autópályán Hegyeshalom irányába a Tata–Környe és a Komárom–Kisbér csomópont között két személygépkocsi az árokba sodródott. A 74-es kilométernél a külső és a leállósávot lezárták.

A magyar–román határszakaszon, az M43-as autópályán Csanádpalota határátlépő előtt az erős tranzitforgalom miatt öt kilométeres a kilépő kamionsor.

 

Munkálatok az utakon

Több autópályaszakaszon kezdődtek burkolatfelújítási munkák. A munkaterületek előtt a forgalom- és a sebességkorlátozásokra táblákkal hívják fel a közlekedők figyelmét.

Az M7-es autópályán

  • Zamárdi és a kőröshegyi völgyhíd közötti szakaszon, valamint Balatonőszöd térségében a 115-ös kilométertől a 118-as kilométerig, illetve a 130-as és a 133-as kilométer között a Letenye felé vezető oldalt lezárták. A forgalmat a Budapest felé vezető oldalra terelik, ahol irányonként egy-egy sávon halad a forgalom.
  • A Zalakomári pihenő és a Nagykanizsa kelet csomópont között felújítják a főváros felé vezető oldalt, ezért a járműveket átterelik az ellenkező, Letenye felé vezető oldalra, ahol irányonként egy-egy sáv járható. 
  • Hídfelújítási munkákat végeznek Fonyód térségében a 151-es és a 155-ös kilométer között. A határ felé tartó oldalt lezárták, a forgalmat a Budapest felé vezető oldal belső sávjára terelik, a főváros felé tartók pedig a külső sávot használhatják.

Az M3-as autópályán 

  • a főváros irányába a káli szakaszon a 101-es és 90-es kilométer között lezárták a belső sávot egy néhány nap múlva kezdődő munkavégzés miatt. A forgalom a külső és a leállósávon halad.
  • Szintén Budapest felé munkavégzés kapcsán a közeli, 92-es kilométernél lévő kisasszonytéri pihenőhelyet is lezárták. Helyette a 106-os kilométernél a Rekettyés pihenőt vagy a 87-es kilométernél a Nagyfüged pihenőhelyet használhatják az autósok.
  • A hétvégén egy XIV. kerületi szakaszon folytatódik a középső elválasztó szegély takarítása az M3-as autópálya fővárosi szakaszán. A Körvasút sori felüljárótól a XIV. kerület kivezető oldali részén a középső elválasztó szegélyt tisztítják a belső forgalmi sáv lezárása mellett.

A folyamatban lévő útépítési és útfelújítási munkákról részletesebben itt olvashat, az Útinform oldalán.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.