Kitüntette az országos rendőrfőkapitányt a román belügyminiszter

A román–magyar közös rendőri munkában nyújtott folyamatos támogatás elismeréseként, megbecsülése jeléül a Belügyminisztérium Becsületrendje kitüntetést adományozta a román belügyminiszter Balogh János rendőr altábornagynak, országos rendőrfőkapitánynak.

Forrás: ORFK2023. 04. 14. 19:35
null
Fotó: Szabo Laszlo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lucian Nicolae Bode – Románia belügyminisztere – a román–magyar közös rendőri munkában nyújtott folyamatos támogatás elismeréseként, megbecsülése jeléül a Belügyminisztérium Becsületrendje kitüntetést adományozta Balogh János rendőr altábornagynak, az Országos Rendőr-főkapitányság vezetőjének.

A Belügyminisztérium Becsületrendje kitüntetés (Forrás: ORFK)

A magas rangú elismerést április 4-én, Bukarestben Bogdan Despescu közrend- és közbiztonságvédelmi államtitkártól – a román rendőrség főfelügyelője (országos rendőrfőkapitány), a román határrendőrség főfelügyelője, a román csendőrség főfelügyelője és a Budapestre akkreditált román rendőr attasé jelenlétében – vette át az országos rendőrfőkapitány.

Az államtitkár megköszönte a példaértékű magyar–román belügyi és rendészeti együttműködést. A román belügyminiszter nevében kifejezte őszinte nagyrabecsülésüket hazánk belügyminisztere iránt, valamint elmondta, hogy ezen magas szintű állami elismeréssel fejezik ki tiszteletüket és elismerésüket azért az együttműködésért és támogatásért, amelyet Magyarország belügyminisztere és rendőrfőkapitánya tanúsít a román rendőrség felé.

A magyar és a román rendőrség, valamint határrendészet példaértékű együttműködése az elmúlt években sokat erősödött és kibővült a román csendőrséggel való kapcsolattal. A partneri viszonyt a szakmaiság és a kölcsönös tisztelet jellemzi. A két ország között mind a rendészeti, mind a bűnügyi területen rendszeresek az egyeztetések, szakértői látogatások, tapasztalatcserék. 

A határmenti vármegyék közrendjének és közbiztonságának fenntartása érdekében gyakoriak a közös járőrszolgálatok, de az embercsempészet, illetve a szervezett bűnözés egyéb területein is mindig számíthatunk a román kollégák gyors és hatékony közreműködésére. A két ország lakosságának biztonsága érdekében az együttműködés szélesítésének és elmélyítésének szándékát az érintett felek a jövőben is kiemelt célnak tekintik.

Balogh János rendőr altábornagy rendőri pályafutását 1991-ben nyomozóként kezdte. 2010-ben a Készenléti Rendőrség parancsnoka lett, az Országos Rendőr-főkapitányságot 2018 óta vezeti.

Borítókép: Balogh János r.altábornagy, országos rendőrfőkapitány (Fotó: ORFK)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.