Kövér László: Magyarország és Málta a béke pártján áll

Kövér László, az Országgyűlés elnöke csütörtökön fogadta Angelo Farrugiát, a máltai képviselőház elnökét, aki hivatalos látogatásra érkezett Budapestre, a két politikus úgy fogalmazott, hogy Magyarország és Málta mindig a béke pártján áll – tájékoztatta az Országgyűlés sajtóirodája az MTI-t.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 13. 17:38
KÖVÉR László; BUSZAIDI, Badr bin Hamad bin Hamud al
Budapest, 2022. december 14. Kövér László, az Országgyûlés elnöke (j) fogadja Badr bin Hamad bin Hamud al Buszaidi ománi külügyminisztert az Országház Pázmándy termében 2022. december 14-én. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a házelnökök megbeszélésén a parlamenti együttműködés szorosabbá tétele és kiszélesítése mellett szó volt a politikai, gazdasági és turisztikai kapcsolatok erősítéséről.

Azt írták, hogy Kövér László Magyarország fontos partnerének nevezte Máltát a kétoldalú, európai uniós és a többoldalú együttműködésben.

Úgy folytatták: 

Kövér László és Angelo Farrugia egyetértett abban, hogy országaik közös fellépése a nemzetközi intézményekben és az összefogás megsokszorozhatja érdekérvényesítő képességeiket.

Málta független, semleges köztársaság – amely státust az ország alkotmánya is garantálja –, és mindig is elkötelezettje volt a békének – írták.

A két házelnök egyetértett abban, hogy az orosz–ukrán háború mielőbbi lezárását tűzszünettel és békekötéssel kell elérni, amihez az Európai Uniónak hathatós támogatást kell nyújtania, és meg kell teremtenie saját biztonságának megóvását – áll a közleményben.

Borítókép: Kövér László, az Országgyűlés elnöke (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.