Kázmér 2024. március 4.
logo

Kövér László: Magyarország és Málta a béke pártján áll

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.04.13. 17:38 2023.04.13. 18:17
Kövér László: Magyarország és Málta a béke pártján áll

Kövér László, az Országgyűlés elnöke csütörtökön fogadta Angelo Farrugiát, a máltai képviselőház elnökét, aki hivatalos látogatásra érkezett Budapestre, a két politikus úgy fogalmazott, hogy Magyarország és Málta mindig a béke pártján áll – tájékoztatta az Országgyűlés sajtóirodája az MTI-t.

A közlemény szerint a házelnökök megbeszélésén a parlamenti együttműködés szorosabbá tétele és kiszélesítése mellett szó volt a politikai, gazdasági és turisztikai kapcsolatok erősítéséről.

Azt írták, hogy Kövér László Magyarország fontos partnerének nevezte Máltát a kétoldalú, európai uniós és a többoldalú együttműködésben.

Úgy folytatták: 

Kövér László és Angelo Farrugia egyetértett abban, hogy országaik közös fellépése a nemzetközi intézményekben és az összefogás megsokszorozhatja érdekérvényesítő képességeiket.

Málta független, semleges köztársaság – amely státust az ország alkotmánya is garantálja –, és mindig is elkötelezettje volt a békének – írták.

A két házelnök egyetértett abban, hogy az orosz–ukrán háború mielőbbi lezárását tűzszünettel és békekötéssel kell elérni, amihez az Európai Uniónak hathatós támogatást kell nyújtania, és meg kell teremtenie saját biztonságának megóvását – áll a közleményben.

Borítókép: Kövér László, az Országgyűlés elnöke (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.