Lopott, rátámadt a biztonsági őrre, aztán betörte az üvegajtót is a makacs tolvaj

Vádat emelt a Hatvani Járási Ügyészség egy áruházi tolvaj ellen, aki a tettenérése után a biztonsági őrre támadt, majd egy zárt üvegajtót betörve menekült el – közölte a Heves vármegyei ügyészségi szóvivő helyettese szerdán.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 05. 11:20
Flashing,Lights,Of,The,Police,Car,Into,The,Checkpoint,In, illusztráció, rendőrség, rendőrautó, villogó
Fotó: ChiccoDodiFC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy 28 éves férfi februárban egy hatvani áruházból különböző termékekkel fizetés nélkül távozott. A tolvajt az üzlet biztonsági őre feltartóztatta, majd az irodájába kísérte, ahol felszólította az ellopott áru átadására – részletezte az esetet Gubala Ádám Miklós.

Viszont a vádlott nem akarta visszaadni az árut, sőt fizetni sem, így az őrre támadt, dulakodni kezdett vele, majd fellökte a nőt, és az eltulajdonított értékekkel menekülni próbált. Az áruház dolgozói bezárták az üzlet ajtaját, így a férfi nem tudta elhagyni a helyszínt. 

Őt újra a biztonsági szobába kísérték, ahol végül a lopott termékeket visszaadta. A vádirat szerint a tolvaj néhány perc múlva ismét kitört a helyiségből, majd az áruház külső fotocellás ajtajának hőszigetelt biztonsági üvegét betörve elmenekült.

Elfogása után letartóztatták a férfit, akit a járási ügyészség rablás bűntette mellett súlyos testi sértéssel, lopással, rongálással és garázdasággal vádol.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.