Ma sem szabadulunk az esőtől, a fél országra kiadták a citromsárga figyelmeztetést + videó

Délkelet- és Közép-Európa időjárását továbbra is ciklonális mező határozza meg, így többfelé fordul elő eső, zápor, elszórtan zivatar. A legmagasabb nappali hőmérséklet Közép-Európában jellemzően a sokéves átlag alatt, máshol akörül alakul.

Magyar Nemzet
Forrás: MET2023. 04. 18. 7:41
null
Nyíregyháza, 2021. január 25. Gyalogos esernyõvel a havas esõben a nyíregyházi Zrínyi Ilona úton 2021. január 25-én. MTI/Balázs Attila Fotó: Balázs Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erősen vagy közepesen felhős idő valószínű, hosszabb-rövidebb napos időszakokkal.

Elszórtan, majd egyre inkább a délnyugati, nyugati országrészben fordulhat elő zápor, délen esetleg egy-egy zivatar. Késő estére a legtöbb helyen megszűnik a csapadék.

Az északi, északkeleti szél megélénkül, a nyugati megyékben és az északkeleti harmadban időnként felerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között valószínű. Késő estére 9 és 14 fok közé hűl le a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

 

Kiadták a figyelmeztetést

Napközben a déli területeken lehetnek alkalmasak a feltételek zivatar kialakulásához, amelyeket intenzív csapadékhullás, szélerősödés és kisebb jégeső kísérhet. Este veszélyes időjárási jelenség már nem várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar miatt 

elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Somogy és Tolna vármegyére.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

 

Lassan érkezik a tavasz

Szerdán még erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, néhol előfordulhatnak záporok, zivatarok. Aztán változik az időjárás, és megnyugszik a légkör. A hétvége felé egyre több napsütés ígérkezik, illetve egyre kevesebb csapadék várható.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Balázs Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.